Одіозний лісовий чиновник намагається повернутися до лісгоспу на Львівщині shutterstock

Одіозний лісовий чиновник намагається повернутися до лісгоспу на Львівщині

Катерина Бєлоусова

Друге засідання суду заплановано на 16 лютого

У Львові Личаківський районний суд почав розглядати справу за позовом Антона Косовського до філії "Львівське лісове господарство" про поновлення на посаді головного лісничого.

Він фігурує у розслідуванні кримінального провадження за участь в організації криптоферми на базі філії "Рава-Руське лісове господарство", повідомляє Бомок.

Зазначається, що під час роботи криптоферми Косовський був керівником філії "Львівське лісове господарство". Зловмисники заробили на майнінгу криптовалюти щонайменше 4 мільйони гривень, а держпідприємство сплатило за витрачену електроенергію понад 1,5 мільйона гривень. 

Окрім того, через систематичне перевантаження комунальних мереж відбувалося знеструмлення та масштабні перебої з електрикою у житлових будинках та на об’єктах критичної інфраструктури.

“На даний час триває досудове розслідування в рамках відкритого кримінального провадження за фактом розтрати державного майна, що передбачає до 8 років ув’язнення. Слідчі дії тривають”, – розповіли у матеріалі.

В матеріалі розповіли, що Косовського також визнали винним і в інших справах, а саме:

  • у 2020 році він будучи директором Рава-Руського лісгоспу підписав інвойс, в якому покупцем товару зазначено вже на той час ліквідовану компанію "SANTEC LTD" (Великобританія). Суд наклав на нього штраф у розмірі 100% вартості товару (53 065,56 грн) з конфіскацією товарів та стягнув судовий збір у розмірі 454 грн;
  • у 2027 році суд визнав Косовського винним у вчиненні адміністративного правопорушення – у порушенні порядку ведення податкового обліку. На той час він також очолював Рава-Руський лісгосп.

Зазначається, що перше судове засідання щодо поновлення Косовського на посаді відбувся 31 січня, а друге засідання заплановано на 16 лютого.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Львівщині керівництво філії держпідприємства "Ліси України" організувало підпільний дата-центр з майнінгу криптовалют у службових приміщеннях "Рава-Руське лісове господарство".

Читайте також
У Запоріжжі прокурори стягнули з лісництва майже 8 млн грн збитків
У Запоріжжі прокурори стягнули з лісництва майже 8 млн грн збитків

На території лісництва було незаконно вирублено понад 1,1 тис. дерев

На Київщині засудили трьох чоловіків за вирубку дерев на суму понад 1,2 млн грн
На Київщині засудили трьох чоловіків за вирубку дерев на суму понад 1,2 млн грн

Наразі прокуратурою вживаються заходи щодо стягнення завданої шкоди

В Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали лісу на 17 залізничних вагонів
В Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали лісу на 17 залізничних вагонів

Збитки від незаконних рубок можуть сягати близько одного мільярда грн за рік