"Нова пошта" зупинила будівництво термінала й прокоментувала скандал із вирубкою лісу

"Нова пошта" зупинила будівництво термінала й прокоментувала скандал із вирубкою лісу

Олена Яценьо

Компанія втрапила в скандал через незаконне знищення тисячі дерев на Київщині

Найбільший український оператор поштового зв'язку "Нова пошта" зупинив будівництво сортувального термінала з полігоном для безпілотників на Київщині.

Компанія також пояснила інцидент із вирубуванням дерев. Про ситуацію, що склалася, представники "Нової пошти" розповіли порталу "Коментарі".

"Ми планували будівництво сортувального терміналу і шукали земельні ділянки з відповідним цільовим призначенням під забудову. У 2021 році ми придбали права на компанії, які володіли такими землями у Бориспільскому районі. Вони повністю відповідали цільовому призначенню необхідному для забудови, тому ми і розпочали процес підготовки будівництва", — прокоментували в компанії.

В НП запевнили, що попередньо переконалися, що землю під будівництво виведено зі статусу лісових ділянок ще 2004 року та внесено до меж села Проліски.

За словами представників поштового оператора, будівництво терміналу було доручено компанії "Подол-Експо". Однак керівництво підприємства під час проведення підготовчих робіт допустило порушення встановленого законом порядку видалення зелених насаджень на території населених пунктів.

"Керівника компанії "Подол-Експо" притягнуто до адміністративної відповідальності, а компанія сплатила обчислені державою збитки за таке видалення. Наразі усі роботи по будівництву зупинені", — зазначили в "Новій пошті".

У компанії додали, що занепокоєні ситуацією, яка склалася, не уникають відповідальності й намагаються повернути роботу компанії "Подол-Експо" у правове поле.

"Ми сплатили до бюджету 850 тис. грн штрафу, уже висадили нові насадження та плануємо надалі озеленення територій. На одне зрізане дерево ми вже висадили п'ять нових. Якщо конкретніше, то це ліси біля сіл Киїлів, Старе, Вишеньки. Всього десь близько 30 гектарів висадили вже", — розповіли представники НП.

Як повідомляла ЕкоПолітика, вирубку дерев на Київщині під будівництво термінала "Нова пошта" визнали незаконною та оштрафували підприємство, яке здійснило рубку, майже на 900 тисяч гривень.

Нагадаємо, що на факт незаконного вирубування дерев поблизу Києва вказав депутат Київської обласної ради Володимир Горковенко.

Читайте також
У Бучі відкрили станцію із переробки будівельного сміття
У Бучі відкрили станцію із переробки будівельного сміття

За оцінками, у громаді залишилося близько 75 тис. м³ будівельних відходів після демонтажу зруйнованих об'єктів

У Києві перевірили рівень радіаційного фону: які результати
У Києві перевірили рівень радіаційного фону: які результати

В Україні функціонує онлайн-мапа радіаційного фону

На Київщині побудують потужну біоТЕС
На Київщині побудують потужну біоТЕС

БіоТЕС планують запустити до опалювального сезону 2024-2025 років

У дружини Медведчука забрали з власності ліс на березі Дніпра
У дружини Медведчука забрали з власності ліс на березі Дніпра

Вартість ділянки становить понад 204 мільйони гривень