Німеччина побудує сонячні електростанції на місці видобутку бурого вугілля Держенергоефективності

Німеччина побудує сонячні електростанції на місці видобутку бурого вугілля

Людмила Гончаренко

Будівництво планується почати влітку 2022 року після отримання необхідних дозволів місцевої влади

Енергетична компанія RWE за результатами "інноваційного тендера", проведеного німецьким Федеральним мережевим агентством (Bundesnetzagentur) отримала право на будівництво двох гібридних об'єктів генерації – сонячні електростанції і системи накопичення енергії.

Про це повідомляє сайт renen.ru.

Проект Garzweiler буде складатися з сонячної електростанції потужністю 19,4 мегават (МВт) і накопичувача енергії (батареї) ємністю 6,5 мегават-годин. Проект Jackerath з сонячної електростанції 12,1 мегават з накопичувачем на 4,1 мегават-години. 

Новаторське будівництво відбуватиметься на території колишніх вугільних розрізів у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія. Нові електростанції розмістяться прямо на території старого розрізу, в якому видобували буре вугілля. Пізніше в ході рекультивації обидві ділянки будуть засипані родючим грунтом, щоб їх можна було б використовувати і для сільськогосподарських потреб.

Початок робіт запланований на літо наступного року після отримання необхідних дозволів місцевої влади. Введення в дію обох електростанцій намічено на початок 2023 року.

"Не тільки наші великомасштабні рекультивовані площі, але і все ще діючі відкриті вугільні розробки пропонують багато місця для поновлюваних джерел енергії, так що даний район залишається виробником енергії в майбутньому", – зазначив доктор Ларс Кулик, член ради директорів RWE Power, відповідальний за буре вугілля.

На сьогодні RWE вже експлуатує і будує шість вітрових електростанцій в районі Рейнського вугільного басейну. Тепер до них приєднуються ще два гібридних проекту, в яких сонячна генерація комбінується з системами накопичення енергії.

Нагадаємо, раніше ЕкоПолітика повідомляла, що Сенат Берліна схвалив проєкт місцевого закону про обов'язкове використання сонячної енергії (Solargesetz), у межах якого на дахах усіх новобудов і старих будинків встановлять сонячні панелі.

Читайте також
Іспанська компанія отримала €7 мільйонів на виробництво зеленої енергії з хвиль
Іспанська компанія отримала €7 мільйонів на виробництво зеленої енергії з хвиль

Це сприятиме досягненню цілей ЄС щодо використання енергії океану

Уряд схвалив запровадження гарантій походження зеленої електроенергії
Уряд схвалив запровадження гарантій походження зеленої електроенергії

Це допоможе реалізувати цілі Енергетичної стратегії щодо збільшення виробництва електроенергії з ВДЕ

В Україні у 2023 році потужності зеленої генерації зросли до 8,7 ГВт. Інфографіка
В Україні у 2023 році потужності зеленої генерації зросли до 8,7 ГВт. Інфографіка

20 біогазових установок взагалі не виробляли енергію, а 5 працювали на 75-82% потужності