"Нафтогаз" планує відкрити в Києві понад 50 зарядних станцій для електрокарів Shutterstock

"Нафтогаз" планує відкрити в Києві понад 50 зарядних станцій для електрокарів

Олекса Франко

Одна з нових станцій для зарядки вже працює на Бессарабській площі

У Києві з’являться щонайменше 50 електричних зарядних станцій для забезпечення можливості зарядити електромобілі у всіх районах міста.

Відповідний меморандум про взаємодію та співпрацю щодо створення та розвитку інфраструктури для електричних автомобілів уклали Київська міська державна адміністрація та група "Нафтогаз", повідомляє пресслужба КМДА.

Зазначається, що сторони домовилися про об’єднання зусиль у впровадженні енергоефективних та екологічно безпечних технологій, популяризації використання електрокарів та створення відповідної інфраструктури для їх підзарядки у місті Києві.

"Київ вітає ініціативи, покликані поліпшити екологічну безпеку міста, й далі втілює масштабні проєкти в цьому напрямі. Використання відновлювальних джерел енергії завдяки збільшенню кількості зарядних станцій для електрокарів сприятимуть зменшенню викидів шкідливих газів від автомобільного транспорту, а отже – поліпшенню стану атмосферного повітря в Києві, що є одним із пріоритетних напрямів розвитку міста", – зауважив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Група планує відкрити не менш ніж пів сотні станцій для зарядки електрокарів у столиці.

Зарядна станція, яку встановили в межах Меморандуму, уже працює на Бессарабській площі в центрі Києва. Там облаштували чотири паркомісця із зарядним комплексом типу EUA-2, що підходить для основних видів електромобілів світових брендів. Середній час зарядки одного автомобіля – до 2,5 години. Розрахуватися водії можуть банківською карткою за допомогою спеціального додатка на мобільному телефоні.

"Розвиток мережі електрозаправних станцій в українській столиці є важливим складником стратегії групи "Нафтогаз". З одного боку, ми збільшуємо частку проєктів з альтернативної енергетики, маючи на меті досягнення вуглецевої нейтральності у 2040 році. З іншого – робимо свій вагомий внесок у поліпшення екологічної ситуації в нашій країні. Немає сумніву, що вулиці наших міст і надалі наповнюватимуться безпечним та екологічним електротранспортом. А мережа WeEnergy допоможе підготувати необхідну для цього транспорту інфраструктуру. Ми вдячні КМДА за підтримку наших ініціатив та спільну роботу з розвитку електромобільної галузі", – зазначив Сергій Перелома, перший заступник голови правління групи "Нафтогаз".

Торік група розпочала створення мережі електрозаправних станцій у Києві. Перші зарядні станції для авто встановили на вулиці Богдана Хмельницького, Кловському узвозі та біля аеропорту "Київ". Електрична заправка на Бессарабській площі стала четвертим проєктом компанії та черговим кроком до реалізації плану з масштабного виходу на ринок електрозарядних пристроїв.

Як повідомляла ЕкоПолітика, 12 країн Євросоюзу разом займуться виробництвом батарей для електрокарів. Державну допомогу нададуть 42 компаніям, серед них – Tesla, Fiat і BMW.

Читайте також
Продажі електромобілів у 2024 році можуть сягнути нового рекорду
Продажі електромобілів у 2024 році можуть сягнути нового рекорду

Більше ніж кожний п'ятий автомобіль, проданий у світі, буде електричним

В Україні удвічі зріс попит на електромобілі
В Україні удвічі зріс попит на електромобілі

Стало відомо, скільки електромобілів купили українці у березні

У США розробили нові екологічні правила для авторинку
У США розробили нові екологічні правила для авторинку

У 2023 році електромобілі склали менш як 8% усіх продажів нових автомобілів у США

У 2023 році світові продажі електромобілів зросли на 31% – дослідження
У 2023 році світові продажі електромобілів зросли на 31% – дослідження

Очікується, що у 2024 році глобальне зростання продажів електромобілів сягне 25-30%