На "Запоріжсталі" триває ремонт унікального обладнання, яке унеможливлює скиди в Дніпро metinvest.media

На "Запоріжсталі" триває ремонт унікального обладнання, яке унеможливлює скиди в Дніпро

Валентина Гембарська

Устаткування увійде в експлуатацію вже цьому місяці, після завершення першого етапу капітального ремонту

На металургійному комбінаті "Запоріжсталь" триває ремонт установки регенерації соляної кислоти БТА-4, яка виключає скиди у річку Дніпро.

Про це повідомляє пресслужба групи компаній "Метінвест". Зазначається, що екологічний об'єкт на "Запоріжсталі" ввели в експлуатацію у 2014 році.

"Унікальне обладнання дозволило повністю уникнути скидання нейтралізованих травильних розчинів цеху холодної прокатки до басейну Дніпра. При методі солянокислотного травлення застосовується замкнутий цикл виробництва: розчин соляної кислоти, використаної для травлення металу, не потрапляє до стоків, а скеровується на установку регенерації і після відновлення та очищення повторно використовується у виробництві", — сказано в повідомленні.

У компанії відзначають, що експлуатаційний та обслуговуючий персонал БТА-4 – майстри, травники, слюсарі та електромонтери – проходили навчання на базі металургійного підприємства "ІСД Дунафер" (Угорщина).

"Після підриву Каховської ГЕС 6 червня, особливо важливо, аби таке природоохоронне устаткування працювало стабільно та без перебоїв. Для цього фахівці кожні два роки проводять комплексний капітальний ремонт одного з двох реакторів установки регенерації соляної кислоти. Триває він і зараз: у квітні спеціалісти підприємства розпочали перший етап ремонтних робіт", — додали у пресслужбі.

На першому етапі спеціалісти цеху холодної прокатки "Запоріжсталі" та сервісного центру "Запоріжвогнетриву" виконують такі роботи:

  • заміну футерування нижньої частини реактора та циклону,
  • заміну кислостійкої вогнетривкої кладки циклону,
  • заміну опорного кільця та труби.

На другому етапі, восени цього року, фахівці проведуть заміну основних елементів агрегату – форсунок, пальників, конвеєрів, а також перекладку кислотостійкої вогнетривкої кладки реактора. В результаті підвищиться надійність та буде забезпечена стала робота обладнання.

"На нашій ділянці реактори працюють по черзі: поки один реактор перебуває в роботі, ми проводимо ремонт іншого. Таким чином забезпечується висока надійність обладнання. Крім капітальних ремонтів, регулярно проходять і поточні – кожні три місяці. Це важливо як з точки зору забезпечення стабільного виробничого процесу, так і коректною роботою важливого природоохоронного обладнання", – зазначив начальник ділянки регенерації соляної кислоти ЦХП Леонід Алексєєнко.

Устаткування увійде в експлуатацію вже цьому місяці, після завершення першого етапу капітального ремонту. На проведення капремонту комбінат спрямував понад 24 млн грн.

Як повідомляла ЕкоПолітика, група “Метінвест” доєдналася до урядової платформи щодо "зеленого" відновлення металургійного сектору України. Це допоможе відновити промисловість через екологічну, "зелену" трансформацію виробництва сталі, підтримати національну економіку та програми декарбонізації ЄС.

Читайте також
Українська компанія отримала грант на екомодернізацію спиртзаводу
Українська компанія отримала грант на екомодернізацію спиртзаводу

Компанія прагне зменшити залежність від викопних джерел енергії у виробництві алкогольних напоїв

У Кривому Розі зменшать кількість токсичного пилу з Північного ГЗК
У Кривому Розі зменшать кількість токсичного пилу з Північного ГЗК

Окрім “зелених” технологій на підприємстві продовжують використовувати й традиційні заходи з пилопригнічення

У Вінниці провели екомодернізацію двох котелень
У Вінниці провели екомодернізацію двох котелень

Завдяки новим установкам місто зможе економити 3 мільйони гривень на рік

Міндовкілля обговорило з бізнесом впровадження НДТМ та “зелене” відновлення
Міндовкілля обговорило з бізнесом впровадження НДТМ та “зелене” відновлення

Бізнес занепокоєний значними витратами на впровадження НДТМ та з острахом ставляться до екомодернізації