На Закарпатті заборонили в’їжджати в ліси shutterstock

На Закарпатті заборонили в’їжджати в ліси

Катерина Бєлоусова

Рішення Ради є обов’язковим для виконання

В Закарпатській області, щоб уникнути пожеж в екосистемах, заборонили в’їжджати у ліси на авто та іншій самохідній техніці, окрім транзитних шляхів.

Таке рішення прийняла Рада оборони області, повідомляє пресслужба Закарпатської ОДА.

В матеріалі пояснили, що чи не щодня рятувальники приборкують вогонь у природних екосистемах. Здебільшого ці пожежі виникають через високу температуру повітря або людську необережність чи недбалість.

В Закарпатській ОДА звернули увагу, рішення Ради є обов’язковим для виконання місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, які розташовані на території області, громадянами.

Нагадаємо, в Україні за 4 місяці війни 43% пожеж сталися з провини безвідповідальних українців, які вчинили 30 205 підпалів. Навіть у дні війни країна залишилась абсолютним лідером у Європі за кількістю підпалів сухої рослинності.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Закарпатті в Мукачівському районі 1 липня палії трави знищили 0,7 га пшениці на приватних наділах та ще 7 га сухої рослинності цього пасовища. 

Читайте також
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату

Лише у грудні 2023 року з території підприємства вивезли 94 тонни відходів, зокрема приблизно 30 тонн сильно забрудненого ґрунту

Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру
Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру

Землевпорядна документація щодо ділянки на 25 гектарів парку досі не затверджена