На Закарпатті палії трави залишили без газу понад 250 сімей shutterstock

На Закарпатті палії трави залишили без газу понад 250 сімей

Катерина Бєлоусова

Свідків підпалів закликають негайно повідомляти про це поліцію

У Закарпатській області, в селищі Невицьке, що на Ужгородщині, через підпал сухої трави та чагарників 269 абонентів залишилося без газопостачання.

Подія сталася у суботу, 30 червня, ввечері, повідомляє Головне управління ДСНС України у Закарпатській області у Facebook.

Рятувальники ліквідували пожежу, однак вогонь встиг пошкодити газопровід середнього тиску Ду90 мм. Над ліквідацією наслідків аварії працюють аварійні бригади Ужгородського відділення "Закарпатгазу".

“Шановні закарпатці! Підпали сухостою становлять небезпеку для держави, природи та людини. Якщо Ви стали свідком підпалу, негайно повідомте в поліцію за телефоном “102” та зафіксуйте злочин і злочинця на фото чи відео. Якщо підпал переріс у пожежу – повідомте цю інформацію ДСНС за номером “101””, – закликали в матеріалі.

Нагадаємо, в Україні посилять кримінальну відповідальність за підпали опалого листя, стерні тощо, що спровокували знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Волинський області мешканця села Тойкут звинуватили у підпалі, в результаті якого пожежа знищила 14 гектар лісу в урочищі "Панське" у Ковельському районі. Палію загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Читайте також
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату

Лише у грудні 2023 року з території підприємства вивезли 94 тонни відходів, зокрема приблизно 30 тонн сильно забрудненого ґрунту

Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру
Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру

Землевпорядна документація щодо ділянки на 25 гектарів парку досі не затверджена