На Вінниччині суд змусив лісгосп сплатити 2,4 млн грн за шкоду завдану довкіллю shutterstock

На Вінниччині суд змусив лісгосп сплатити 2,4 млн грн за шкоду завдану довкіллю

Катерина Бєлоусова

Дану рубку не включили до переліку заходів з поліпшення санітарного стану лісів

У Вінницькій області Господарський суд прийняв рішення стягнути з ДП "Хмільницьке лісове господарство" 2 435 825 гривень за шкоду завдану довкіллю.

Ще у 2019 році в межах Літинського лісництва зловмисники знищили дерева різних порід та діаметрів під час санітарно-вибіркової рубки, повідомляє Державна екологічна інспекція України у Facebook.

Порушення виявили екоінспектори у березні 2020 року на території Громадської сільської ради Літинського району.

“Зокрема встановлено, що санітарно-вибіркову рубку дерев у 2019 році підприємство провело з порушенням, а саме: не включило дану рубку до переліку заходів з поліпшення санітарного стану лісів, що є порушенням вимог статей 19, 64, 67, 69 Лісового кодексу України”, – сказано в матеріалі.

Нагадаємо, у Вінницькій області слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили незаконне вирубування 5 тисяч дерев. Слідчі повідомили про підозру начальникові відділу лісового господарства Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, а також директору та інженеру держпідприємства "Гайсинське лісове господарство".

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в Україні інформація про санітарні рубки стала доступною та відкритою для громадськості. Всі супроводжувальні документи тепер опубліковані на офіційному сайті Держлісагентства.

Читайте також