На Вінниччині комунальне підприємство зливало нечистоти в річку shutterstock

На Вінниччині комунальне підприємство зливало нечистоти в річку

Олена Яценьо

Спеціалісти взяли проби на скиді стічних вод

У Жмеринці у Вінницькій області місцевий водоканал через аварійну каналізацію забруднив неочищеними стічними водами річку Баран.

Комунальне підприємство оштрафували на 93 998 гривень, повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції у фейсбуці.

Суму завданої шкоди було встановлено під час планової перевірки екоінспекторів на КП "Жмеринкаводоканал".

"Перевіркою встановлено, що внаслідок аварійного стану каналізаційних мереж стоки не потрапляють на очисні споруди каналізації. Неочищені стічні води підприємства відводяться у водний об’єкт (р. Баран) з каналізаційного колектору в м. Жмеринка, що призводить до забруднення поверхневих вод та є порушенням умов дозволу на спеціальне водокористування", — йдеться в повідомленні.

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції в регіоні взяли проби на скиді стічних вод і виміряли склад та властивості отриманих зразків.

Інспектори також надали підприємству припис щодо усунення порушень та розрахували завдані державі збитки. Відтак КП "Жмеринкаводоканал" висунули претензію на суму 93 998 гривень.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла про екологічне лихо в Житомирі: там річку Тетерів упродовж п'ять діб забруднювали нечистоти з КП "Житомирводоканал".

Нагадаємо також, що Державна екологічна інспекція вже невдовзі позапланово перевірить підприємства по всій Україні, які працюють у прибережно-захисних смугах водних об’єктів.

Читайте також