На тижні відбудеться Всеукраїнський марш за тварин-2021: щотижневий екологічний дайджест shutterstock

На тижні відбудеться Всеукраїнський марш за тварин-2021: щотижневий екологічний дайджест

Валентина Гембарська

Українців закликають долучатися до заходів

В Україні на тижні відбудеться низка заходів, що присвячені екологічним проблемам країни.

ЕкоПолітика підготувала для своїх читачів інформацію про головні події у щотижневому дайджесті.

  • 4-5 вересня, 14:00 — Zaplava Fest

Фестиваль відбудеться в Ірпені безпосередньо на заплаві річки Ірпінь поряд з Громадою мікрорайону Романівка. З дотриманням суворих природоохоронних норм.

Організатори екофестивалю прагнуть привернути увагу екологів та громадськості до проблеми забудови заплави річки Ірпінь, знищення особливо цінних, з екологічної точки зору, земель, до загрози вимирання представників унікальної флори та фауни Ірпінської заплави та Романівського болота.

Активісти прагнуть підвищити екологічну свідомість жителів та сприяти збереженню нашої заплави у складі Європейської Смарагдової мережі.

На території заплави живуть птахи, тварини й рослини, які не можуть існувати більше ніде. Зникне їхня домівка — загинуть і вони самі.

Запрошують небайдужих долучатися до організації, участі та фінансування фестивалю!

Більше інформації - за посиланням.

  • 4 вересня, 19:30 — Міське мережування (нетворкінг) №4. Озеро Вирлиця

У Києві відбудеться четвертий міський живий двіж, де містяни і активісти знайомляться між собою та з депутатами ВР, Київради, посадовцями структурних підрозділів КМДА, ЗМІ, донорів та відповідального бізнесу.

Місце зустрічі територія поруч з озеро Вирлиця. Враховуючи загрози забудови території, боротьбу локальної команди та збір підписів під петицією, організатори пропонують зібратись вже не в центрі, а на лівому березі з усіма небайдужими знайомитись та вибудовувати плани про співпрацю та взаємопідтримку.

Будемо раді побачити тих, хто вчинками, проєктами, реалізували або адвокатують зміни вуличного простору, зелених зон/парків, історичної/культурної спадщини Києва, як від громадського сектору, так і з приватного та звісно прогресивних представників державно-комунальних організацій.

Більше інформації за посиланням.

  • 5 вересня, 12:00 — Всеукраїнський марш за тварин — 2021
Всеукраїнський марш за тварин стартує в парку ім. Т. Г. Шевченка.
"Нас дістало, що Парламент ігнорує більшість зоозахисних законопроєктів. Нас дістало, що знущання з тварин все ще продають як розваги. Нас дістало, що живодерів виправдовують суди. Нас дістало, що жорстокість до тварин з кожним днем лише множиться. Годі ігнорувати страждання тварин! Годі знущань! Годі експлуатації! Годі відкладати гуманність! Ми не маємо права мовчати й шукати виправдання для бездіяльності, тому вже 5 вересня вийдемо на марш, щоби захистити тварин", - заявляють організатори події.

Ініціатор: UAnimals

Щороку Всеукраїнський марш за тварин об’єднує тисячі людей по всій Україні, які виступають за цирк без тварин, заборону хутрових ферм, притравочних станцій, контактних зоопарків і дельфінаріїв, порятунок тварин від жорстокого поводження та захист їхніх прав на всеукраїнському рівні.

Організатори зазначають:
  • Марш за тварин проводиться з дотриманням усіх карантинних норм – не забувайте брати з собою маски та зберігати дистанцію.
  • Просимо не брати з собою тварин, які можуть стресувати в натовпі. Утримайтесь від того, аби приносити котів та інших тварин. Собаки легше переносять велику кількість людей, але враховуйте індивідуальний характер і потреби тварини.
  • Якщо ви приходите на марш із собакою, візьміть воду для неї, а також пакети для прибирання.
  • Всеукраїнський марш за права тварин є гуманістичною і зоозахисною, але НЕ політичною акцією, тому просимо учасників утриматися від партійної символіки та лозунгів.

Більше інформації - за посиланням.

Читайте також
Які події не пропустити в останній тиждень січня. Екодайджест
Які події не пропустити в останній тиждень січня. Екодайджест

Більшість заходів відбудеться в онлайн-форматі та безплатно

Життя поруч зі сміттєзвалищем і фінансування "зелених" технологій. Екодайджест
Життя поруч зі сміттєзвалищем і фінансування "зелених" технологій. Екодайджест

У другій половині січня триває Великий зимовий облік птахів