На Львівщині за день висадили майже 50 тисяч дубів і сосен. Фото ЛОВА

На Львівщині за день висадили майже 50 тисяч дубів і сосен. Фото

Олена Яценьо

До акції з висадки дерев долучилися сотні лісівників, волонтерів, громадських діячів і вимушених переселенців

У суботу, 16 квітня, на Львівщині в межах масової акції "Ліс Перемоги" висадили 50 тисяч дубів і сосен.

Акцію присвятили Дню довкілля, який в Україні традиційно відзначають щороку в третю суботу квітня, повідомляє пресслужба Львівської обласної держадміністрації.

Дерева висадили на території 10 лісництв області. Напередодні в лісгоспах підготували площі під посадку й асортимент порід дерев.

Фото: ЛОВА

До акції з висадки дерев долучилися сотні лісівників, волонтерів, громадських діячів і вимушених переселенців із Луганщини, Донеччини та Сумщини, які знайшли прихисток у Львівській області. Учасником став також начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Після короткого інструктажу, де лісівники навчили людей правильно висаджувати деревця, охочі взялися до роботи. Разом із дорослими дерева садили й діти.

Як зазначили в пресслужбі ЛОВА, мета акції – зібрати 3 000 000 гривень благодійних внесків для закупівлі амуніції для українських захисників і захисниць.

"Зараз українці, як ніколи, об’єднані у своєму прагненні зробити все для своєї країни, щоб швидше настав мир. Ми віримо одне в одного, підтримуємо одне одного та дбаємо про майбутнє. Сьогодні ми зібралися для надзвичайно корисної справи. На Львівщині та в інших областях нашої країни люди висаджують дерева. Долучаються усі: волонтери, співаки, громадські діячі та навіть діти. Нам сьогодні також допомагають десятки внутрішньо переміщених осіб із Луганщини, Донеччини, Сумщини, які знайшли свій прихисток саме тут. Дякую усім, хто долучився, а найперше тим, хто зараз захищає нас і цілу Україну, мужньо відвойовує наші землі. Спільна праця, спільна ідея та віра означає одне: таку згуртовану націю ніщо та ніхто не зможе перемогти", - наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Фото: ЛОВА

У межах заходу відбувся також телемарафон між вісьмома областями України, де так само висаджували дерева: Волинь, Вінниччина, Сумщина, Чернігівщина, Закарпаття та інші. Особисто засвідчити свою повагу до України прибула пані посол Хорватії Аніца Джаміч. Водночас на знак солідарності та підтримки до акції приєдналися ще 13 країн світу.

"Дипломатична спільнота підтримує Україну в ці важкі часи. Підтвердженням цього є сьогоднішня масова висадка дерев на Алеї Дружби в Тунісі. До нас долучиться українська громада, місцеві активісти, а також мерія столиці", – розповів посол України в Тунісі Володимир Хоманець.

Організаторами акції є Львівська обласна військова адміністрація, Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства, громадська організація "Добро.Дій" та глобальна ініціатива "Озеленення планети".

Співзасновниця фонду "Озеленення України" Ганна Крисюк зазначила, що відновленням екосистеми Землі й об’єднанням людей ми привертаємо увагу всього світу до України, де сьогодні триває війна. "Такі заходи покликані показати, наскільки українці консолідовані та роблять усе заради перемоги й заради відбудови нашої країни", – додала вона.

"Ми робимо свій внесок у збереження світу та нашої соборності. "Ліс Перемоги" – це не просто гарна назва для заходу, це свідчення віри українців у світле майбутнє, що залишиться нащадкам як символ стійкості та мужності народу, – сказав голова ГО "Добро.Дій" Ігор Дулин. – Ліси захищають нашу планету, а Збройні Сили України – нашу країну. Тому сьогодні ми плануємо зібрати кошти для закупівлі бронежилетів нашим воїнам".

Раніше ЕкоПолітика писала, що за три тижні лісокультурної кампанії "Зелена країна" в Україні висаджено 65,8 мільйона дерев.

Читайте також
Через глобальне потепління сакури починають квітнути раніше
Через глобальне потепління сакури починають квітнути раніше

Економічний вплив цвітіння сакур у Японії у 2023 році оцінили на $4,1 мільярда

На Одещині судитимуть начальника “Лісів України” за організацію вирубки на 145 млн грн
На Одещині судитимуть начальника “Лісів України” за організацію вирубки на 145 млн грн

У 2022-2023 роках дерева знищили на території понад 200 гектарів

На Рівненщині на орендованих землях знищили лісу на мільйони гривень
На Рівненщині на орендованих землях знищили лісу на мільйони гривень

Площа суцільної вирубки сягнула 1,1 гектара