На Львівщині розкрили схему депутата сільради з привласнення земель та майна лісгоспу gp.gov.ua

На Львівщині розкрили схему депутата сільради з привласнення земель та майна лісгоспу

Катерина Бєлоусова

Рішення про передачу землі затвердили у лютому 2022 року

На Львівщині керівнику Славського лісгоспу, який є депутатом селищної ради, його дружині та троє інженерів-землевпорядників повідомили про підозру за спробу привласнення 0,35 гектара землі лісгоспу та будинку лісника на цій території.

Вартість ділянки та будинку площею 200 м2 сягає понад 3 мільйонів гривень, повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Зазначається, що фігурантам інкриміновано підроблення офіційних документів, їх використання та незакінчений замах на привласнення чужого майна, вчинений за попередньою змовою групою осіб (ч. 1, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

gp.gov.ua

За даними слідства, керівник лісгоспу, будучи депутатом та головою комісії з питань землекористування селищної ради, вирішив привласнити ділянку лісу з розміщеним на ній будинком лісника. Для реалізації оборудки залучив чотирьох спільників.

“Від імені своєї дружини він написав заяву до селищної ради на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення 0,35 га землі для ведення особистого селянського господарства”, – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі розповіли, що після ухвалення позитивного рішення землевпорядники виготовили документ з порушеннями вимог законодавства. Вони не вказали про приналежність ділянки до земель лісфонду та розташоване на ній майно.

gp.gov.ua

gp.gov.ua

Зазначається, що рішення про передачу землі затвердили у лютому 2022 року. Однак зареєструвати право власності не встигли, адже посадовцю лісгоспу стало відомо про викриття схеми.

“Для прикриття незаконних дій за заявою дружини депутата селищна рада скасувала свої попередні рішення”, – розповіли у пресслужбі.

Зазначається, що наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, відсторонення керівника лісгоспу від посади, а також накладення арештів на майно для його подальшої конфіскації. 

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у родини скандального львівського бізнесмена Ігоря Гриневича, який перебуває під слідством, виявили незаконний особняк на 600 м2 з басейном посеред лісу, що частково знаходиться на заповідних землях.

Читайте також
У Запоріжжі прокурори стягнули з лісництва майже 8 млн грн збитків
У Запоріжжі прокурори стягнули з лісництва майже 8 млн грн збитків

На території лісництва було незаконно вирублено понад 1,1 тис. дерев

На Київщині засудили трьох чоловіків за вирубку дерев на суму понад 1,2 млн грн
На Київщині засудили трьох чоловіків за вирубку дерев на суму понад 1,2 млн грн

Наразі прокуратурою вживаються заходи щодо стягнення завданої шкоди

В Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали лісу на 17 залізничних вагонів
В Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали лісу на 17 залізничних вагонів

Збитки від незаконних рубок можуть сягати близько одного мільярда грн за рік