На Кіровоградщині судитимуть ексдиректора сміттєвої компанії за забруднення земель shutterstock

На Кіровоградщині судитимуть ексдиректора сміттєвої компанії за забруднення земель

Катерина Бєлоусова

Відходи забруднили аграрні ділянки земель запасу

На Кіровоградщині прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора сміттєвої компанії за фактом забруднення та псування земель.

Його компанія зберігала відходи у несанкціонованих місцях за межами сміттєзвалища, що завдало збитків на понад 3,5 мільйона гривень, повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Зазначається, що у 2021 році Олександрійська міська рада уклала з підприємством обвинуваченого договір про надання послуг із утримання та захоронення побутових відходів на території сміттєзвалища у місті.

gp.gov.ua

“Товариство допустило зберігання відходів у несанкціонованих місцях, вийшовши за відведені під сміттєзвалище межі. Це призвело до засмічення земель твердими побутовими та нетоксичними промисловими відходами”, – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі розповіли, що засмічені території мають сільськогосподарське призначення і є землями запасу громади. За висновками експертизи таке засмічення завдало шкоди на понад 3,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, у січні колишньому директору сміттєвої компанії повідомили про підозру за забруднення та псування земель Олександрії, що завдало шкоди на 3,5 мільйона гривень.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Черкащині суд зобовʼязав Корсунь-Шевченківську міську раду прибрати стихійне звалище площею 3 гектари.

Читайте також
На Кіровоградщині запустили Офіс декарбонізації та енергоефективності
На Кіровоградщині запустили Офіс декарбонізації та енергоефективності

Енергоефективність та декарбонізація – драйвери відбудови та сталого розвитку громад

Купи сміття Приватбанку знайшли на березі річки у Кропивницькому
Купи сміття Приватбанку знайшли на березі річки у Кропивницькому

Яким чином сміття опинилось біля річки, у банку пояснити не можуть