На Київському заводі "Енергія" проведуть масштабну екомодернізацію shutterstock

На Київському заводі "Енергія" проведуть масштабну екомодернізацію

Єлизавета Волкотруб

Завод не лише переробляє побутові відходи, що накопичуються у столиці, але й виробляє теплову енергію

На сміттєспалювальному заводі "Енергія"у Києві проведуть масштабну модернізацію системи хімічного очищення димових газів. Цього року повинні завершити роботи, які спрямовані на підвищення екологічної безпеки функціонування двох котлоагрегатів.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

"Ще до повномасштабної війни ми розпочали модернізацію на сміттєспалювальному заводі "Енергія" – встановлення сучасної системи, яка дозволяє очищувати викиди. Попри воєнний стан, ці роботи у столиці продовжили. Цього року плануємо виконати досить складні технічні роботи: два котлоагрегати будуть оснащені на сучасні екологічні стандарти. Адже європейські норми в частині роботи таких підприємств досить суворі, і ми маємо амбітні плани відповідати цим вимогам", – повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За словами Пантелеєва, завод не лише переробляє побутові відходи, що накопичуються у столиці, але й виробляє теплову енергію. Під час спалення відходів тепло перетворюється на гарячу воду для мешканців мікрорайону Позняки.

Зазначається, що в рамках проєкту на заводі виконаний монтаж рукавних фільтрів для двох пускових комплексів, встановлені реактори, адсорбери, охолоджуючі башти та інше необхідне обладнання. Також під час підготовки до зими на "Енергії" планується провести комплекс поточних ремонтів трьох котлоагрегатів, димової труби, бункера для твердих побутових відходів, кранів і шлакового відділення.

"Київ рухається в напрямі приведення рівня шкідливих викидів у відповідність до європейських екологічних норм і стандартів. Це визначено в Директиві Європейського Союзу про промислове забруднення", – повідомляють у пресслужбі.

Як повідомляла Екополітика раніше, у місті Буча на Київщині відкрили інноваційний майданчик для переробки будівельних відходів, який призначений для відновлення та утилізації матеріалів, які накопичились внаслідок руйнувань під час війни.

Читайте також
У Полтаві планують виробляти енергію з побутового сміття
У Полтаві планують виробляти енергію з побутового сміття

Проєкт дозволить зменшити використання природного газу на 25-39 млн м3 на рік

На Закарпатті люди протистоять чиновникам у будівництві сміттєспалювальних заводів
На Закарпатті люди протистоять чиновникам у будівництві сміттєспалювальних заводів

Регіональна Закарпатська влада просуває сміттєспалювання в області, як основний підхід управління відходами