На Київщині фермер знищив цінну ділянку ботанічного заказника "Астрагал" https://www.facebook.com/UkrainianNatureConservationGroup

На Київщині фермер знищив цінну ділянку ботанічного заказника "Астрагал"

Катерина Бєлоусова

Природоохоронці звернулися до Офісу Генерального прокурора та управління Держгеокадастру

На Київщині фермер розорав близько 0,27 гектара ботанічного заказника "Астрагал", де була найпівнічніша популяція крокусу сітчастого, зростали астрагал шерстистоквітковий та інших червонокнижні рослини.

Він не знав, що цей заказник має неабияку історію і до нього прикута увага багатьох організацій, повідомляє “Українська Природоохоронна Група – UNCG” у Facebook.

Саме на розораній ділянці у 2015 році була зафіксована унікальна популяція крокусу. Це рідкісний степовий вид рослин, який є звичним у заказниках на півдні України.

“Ця оранка не могла залишитись непоміченою, адже заказник є дуже відомим серед професійних ботаніків і щороку його відвідують багато фахівців”, – пише UNCG.

Природоохоронці звернулися до Офісу Генерального прокурора та управління Держгеокадастру у Київській області з проханням вжити заходи зі збереження земель природно-заповідного фонду.

Заказник створили у 2012 році завдяки науковому обгрунтуванню фахівців національного ботанічного саду ім. Гришка, клопотанню Національного екологічного центру України та ініціативі тодішнього депутата Київоблради Юрія Ноєвого.

 

Нагадаємо, у Поташнянському лісництві на Київщині біля села Дибенці планують створити новий заповідний об'єкт для охорони червонокнижного підсніжника площею 26 га.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Миколаївщині 620 га території регіонального ландшафтного парку “Висунсько-Інгулецький” розорано та віддано до приватної власності.

Читайте також
У Чорнобильській зоні зафіксували рекордну кількість лосів. Фотофакт
У Чорнобильській зоні зафіксували рекордну кількість лосів. Фотофакт

Через зменшення популяції, лосі були внесені до Червоної книги України

На Буковині лісгосп заплатив мільйони гривень за нелегальні рубки у заповіднику
На Буковині лісгосп заплатив мільйони гривень за нелегальні рубки у заповіднику

У заказнику "Зубровиця" вирубали 827 ялин, ялиць та буків

Екокомітет ВРУ рекомендує прийняти зміни до закону про природно-заповідний фонд
Екокомітет ВРУ рекомендує прийняти зміни до закону про природно-заповідний фонд

Передбачається заборона проїзду механічних транспортних засобів через природоохоронні території.