На Київщині екологи врятували від забудови ліс та печеру Геонавт  shutterstock

На Київщині екологи врятували від забудови ліс та печеру Геонавт 

Ганна Велика

Чергова судова справа екоактивістів завершилася позитивним рішенням

21 травня Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) виграв справу проти рейдерів, які разом із Обухівською райадміністрацією незаконно роздали під забудову близько 50 га лісів Київського лісгоспу під Обуховим, в тому числі ту ділянку, де знаходиться печера Геонавт – єдина у Київської області природна печера.

Про це повідомив Київський еколого-культурний центр на своєму сайті.

Суддя Обухівського районного суду Олександр Тиханський задовольнив судовий позив, поданий КЕКЦ проти порушників. Судові слухання тривали близько року. Своїм рішенням суд повернув ліси у власність держави.

У КЕКЦ розповідають, що після того, як обласна прокуратура не допомогла Київському лісгоспу захистити ліси, ті звернулися до екоактивістів. У лісгоспі припускають, що захопити земельні угіддя вдалося “завдяки злочинній діяльності чиновників Обухівської райдержадміністрації”.

Київський еколого-культурний центр систематично займається захистом державних лісів і повертає їх під контроль ДП “Ліси України”. Так, минулого року КЕКЦ в судовому порядку захистив 260 га лісів, які рейдери  забрали у Білоцерківського лісгоспу.

У лютому ЕкоПолітика розповідала, що екологи центру подали до суду на рейдерів, які відібрали 15 ділянок лісу у Клавдіївської лісодослідної станції. Ми уважно слідкуємо за цією справою.

Нагадаємо, екологи з "Київського еколого-культурного центру" у березні виявили вирубку лісу біля села Іванковичі, що під Києвом, де ростуть червонокнижні підсніжники.

Також у травні екоактивісти КЕКЦ заявили про незаконну рубку вікових дубів у Національному парку “Білоозерський”.

Читайте також