Під Києвом незаконно знищують ліс з червонокнижними рослинами – КЕКЦ

Під Києвом незаконно знищують ліс з червонокнижними рослинами – КЕКЦ

Катерина Бєлоусова

Екологи звернулися до прокуратури і закликали покарати лісників

Екологи з "Київського еколого-культурного центру" виявили вирубку лісу біля села Іванковичі, що під Києвом, де ростуть червонокнижні підсніжники.

Хоча вирубку проводять лісівники, таке знищення дерев завдає шкоди популяціям підсніжників, тому вона є незаконною, повідомляє КЕКЦ у Facebook.

Екологи пояснили, що Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає штраф за погіршення або знищення середовища існування рідкісних тварин та рослин. Його розмір сягає: 

  • від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів – для громадян;
  • від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів – для посадових осіб.

“З цього порушення ми звернулися до прокуратури із запропонуванням покарати лісників”, – розповіли у КЕКЦ.

Екологи закликали мешканців Київської, Чернігівської, Житомирської та Черкаської областей повідомляти їм про місця зростання підсніжників для їхньої охорони. У повідомленні потрібно зазначити село, район, лісництво, лісгосп, квартал, відділ і бажано координати осередків рослин.

Нагадаємо, екологи з "Київського еколого-культурного центру" заявили, що під Києвом Петрівська сільрада роздала під забудову 15 ділянок Клавдіївської лісової наукової станції, а рейдери захопили частину соснового лісу біля села Лютіж Вишгородського району.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Черкащині в районі села Стецівка виявили гору, де зростають сотні червонокнижних першоцвітів брандушок.

Читайте також