У Національному парку “Білоозерський” незаконно спилюють вікові дуби, – екоактивісти shutterstock

У Національному парку “Білоозерський” незаконно спилюють вікові дуби, – екоактивісти

Ганна Велика

Ділки орудують вночі та професійно маскують сліди свого злочину

Днями у Національному природному парку “Білоозерський”, який розташований в межах Бориспільського району Київської області та Черкаського району Черкаської області, почали масово незаконно пиляти та вивозити вікові дуби.

На цей кричущий факт звернули увагу спеціалісти Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ).

Активісти зазначають, що відбувається все професійно. Дуби пиляють і таємно вивозять ночами, а самі пеньки заливають кислотою, щоб не було видно свіжого спилу. Вони припускають, що це або справа рук окремої банди лісників, що кришується керівництвом парку, або взагалі безпосередньо керівництва парку.

“Бо просто злочинцям з боку пиляти дуби у парку дуже складно, знаючи, що там є охорона”, – впевнені активісти КЕКЦ.

facebook.com/kekz.ua

Фото: Київський еколого-культурний центр

 

Вони також звинувачують адміністрацію “Білоозерського” в організації широкомасштабної рубки здорових сосен на його території.

“Ми вже неодноразово звертали увагу на нездорову ситуацію, що склалася у національному парку "Білоозерський", – зазначили представники КЕКЦ.

facebook.com/kekz.ua

Фото: Київський еколого-культурний центр

 

На їхню думку, даний природоохоронний об’єкт не виконує тих функцій, заради яких і був створений.

“Насправді ніякої охорони природи та рекреації в парку немає. Дирекція використовує його тільки як місце для комерційної заготівлі деревини”, – впевнені вони.

facebook.com/kekz.ua

Фото: Київський еколого-культурний центр

 

Раніше ЕкоПолітика розповідала, що директору Ківерцівського Національного природного парку "Цуманська пуща" повідомили про підозру у незаконній вирубці дерев на суму понад 16,5 млн грн.

У квітні ЕкоПолітика повідомляла про те, що ДБР розкрило незаконну схему вирубки лісу на Прикарпатті зі збитками у 250 млн грн.

Читайте також