На Київщині екологи розкритикували поліцію за повернення речдоків вбивцям оленя. Фото 18+ shutterstock

На Київщині екологи розкритикували поліцію за повернення речдоків вбивцям оленя. Фото 18+

Катерина Бєлоусова

Браконьєри відрізали та залишили на місці злочину голову оленя

Екологи з Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) розкритикували дії поліції Бориспільського райвідділу Київщини щодо браконьєрів, які жорстоко вбили оленя у заповіднику.

Правоохоронці повернули зловмисникам автомобіль, а підручні засоби, такі як тепловізор, взагалі не фігурують в матеріалах справи, хоча на момент затримання вони були, повідомляє КЕКЦ у Facebook.

Екологи розповіли, що напочатку листопада браконьєри вбили молодого самця плямистого оленя на території орнітологічного заказника місцевого значення "Урочище Вʼязове", що у Бориспільському  районі.

Працівники єгерської служби мисливського господарства ТОВ “Процівське" та державної лісової охорони Бориспільського лісгоспу почули постріли, а через деякий час помітили автомобіль, що виїхав з лісу. Після тривалого переслідування браконьєрів вдалося затримати.

“У багажнику автомобіля знаходилося м'ясо оленя, у салоні авто – дві одиниці зброї, 2 тепловізори, патрони, ножі”, – йдеться у повідомленні.

Екологи зазначили, що браконьєри відрізали та залишили на місці злочину голову оленя.

facebook.com/kekz.ua

Автори підкреслили, що місцева поліція порушила кримінальну справу за фактом незаконного полювання ч.1ст. 248 ККУ. Нанесена шкода природі сягає 30 тисяч гривень.

“Але потім, згідно інсайдерської інформації, почало відбуваться щось незрозуміле”, – прокоментували вони повернення авто та відсутність тепловізора в матеріалах справи.

Нагадаємо, на Закарпатті в екопарку "Долина вовків" біля села Синевирська Поляна знайшли мертвих оленів, яких отруїли речовиною, схожою на щурячу отруту.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, зоозахисники з гуманістичного руху UAnimals написали заяву до Національної поліції на 12-річну дівчинку з Рівненщини, яка жорстоко поводиться з безпритульними котами, знущаючись і вбиваючи їх на камеру.

Читайте також
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль

Полювання в умовах воєнного стану заборонено

На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху
На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху

Поліцейських розслідують факт незаконного полювання