На Хмельниччині комунальники незаконно зрубали дерев більш як на 600 тисяч гривень shutterstock

На Хмельниччині комунальники незаконно зрубали дерев більш як на 600 тисяч гривень

Олена Яценьо

Діло дійшло до суду

У селі Плужне (Хмельницька обл.) однойменне комунальне підприємство здійснило незаконну рубку дерев, проте проігнорувало претензію екоінспекторів про добровільне відшкодування заподіяних збитків на 613 408 гривень.

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції (ДЕІ) Хмельниччини.

За даними відомства, факт незаконної рубки зелених насаджень співробітники ДЕІ у Хмельницькій області, спільно із Шепетівським МВ УСБУ та представниками КП "Плужне", встановили ще в лютому 2020 року, коли обстежували територію за межами населеного пункту с. Плужне Шепетівського району Хмельницької області.

Тоді екоінспектори виявили, що під час проведення санітарно-вибіркових рубок у лісовому масиві комунального підприємства незаконно зрубали 157 дерев різних порід.

"Працівники підприємства, не дотримуючись правил і норм використання лісових ресурсів, проводили рубки без спеціального дозволу – лісорубного квитка, порушивши так законодавчі приписи частини першої статті 69 Лісового кодексу України", — пояснили в Держекоінспекції регіону.

Відтак фахівці ДЕІ розрахували розмір заподіяної шкоди, яка становила 613 тис. 408 грн, і висунули КП "Плужне" претензію про добровільну сплату завданих збитків.

Утім, у комунальному підприємстві претензію екоінспекції проігнорували. Тож екоінспектори звернулися з позовом до Господарського суду Хмельницької області щодо стягнення штрафу за заподіяну шкоду.

Нагадаємо, що нещодавно на території Красилівської та Антонинської ОТГ, що на Хмельниччині, незаконно вирубали 250 дерев. Така діяльність викликала збитки на суму 668,4 тисячі гривень.

Читайте також
Під Хмельницьким почали знищувати ліс на місці ймовірного скотомогильника
Під Хмельницьким почали знищувати ліс на місці ймовірного скотомогильника

Для підтвердження наявності скотомогильника необхідно провести експертизу

На Хмельниччині почали будувати вуглецево-нейтральний індустріальний парк
На Хмельниччині почали будувати вуглецево-нейтральний індустріальний парк

У парку будуть працювати сміттєпереробний завод та завод з виготовлення спирту з кукурудзи