На Дніпропетровщині з паліями трави борються за допомогою рейдів. Відео shutterstock

На Дніпропетровщині з паліями трави борються за допомогою рейдів. Відео

Зоряна Бердник

За останні місяці сталося майже 600 пожеж, а адмінпротоколів складено менш ніж 20

У Дніпропетровській області пожежам унаслідок підпалів сухостою запобігають рейдами.

Спіймати паліїв на гарячому й запобігти пожежам намагаються рейди у складі екологів, рятувальників та інспекторі з благоустрою, йдеться в сюжеті Подробности-ТВ.

Зазначається, що від початку року в області зафіксовано понад пів тисячі лісових і степових пожеж. За цей час на Дніпропетровщині вогонь знищив понад пів тисячі гектарів землі.

Пожежі на полях трапляються майже щотижня, додають у матеріалі. Тільки за останні місяці сталося майже 600 пожеж, і більшість із них — через займання сухостою та опалого листя.

З метою запобігання пожежам у небо також запускають дрони — екологи визначають якість атмосферного повітря за допомогою портативного газоаналізатора.

"Якщо потужне згарище, то може і в 100 разів перевищувати. Під час горіння утворюються домішки сажі, а ці домішки дуже шкідливі. Вони осідають у легенях і навіть усередині клітин", — прокоментував Олексій Базілєєв, інженер КП "Центр екологічного моніторингу".

Попри величезну кількість зафіксованих пожеж, від початку року інспектори склали менш ніж 20 адмінпротоколів. Кажуть, спіймати палія на гарячому досить важко.

Як повідомлялося раніше, в Україні запустили масштабну інформаційну кампанію проти спалювання листя.

Також ЕкоПолітика розбиралася у своєму матеріалі, як можна змінити ситуацію, що загрожує та чи можуть багатотисячні штрафи зупинити паліїв.

Читайте також
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини

В Держгеокадастрі запевнили, що порушень використання та оформлення ділянок не виявлено