На Черкащині суд змусив браконьєра заплатити пів мільйона грн та додатковий штраф shutterstock

На Черкащині суд змусив браконьєра заплатити пів мільйона грн та додатковий штраф

Катерина Бєлоусова

Спільнику порушника, ймовірно, доведеться відшкодувати 747,8 тисячі гривень збитків

На Черкащині суд визнав браконьєра винним у вчинені кримінального правопорушення та змусив його відшкодувати 575,4 тисячі гривень, а також сплатити 17 тисяч гривень штрафу.

У травні 2022 року чоловік разом з іншим порушником під час нерестової заборони нарибалили на понад 1,3 мільйона гривень, повідомляє Черкаський рибоохоронний патруль.

Порушення сталося в селі Івахни на річці Гірський Тікич.

Зазначається, що прокуратура заявила цивільний позов і до другого браконьєра, який завдав збитків на суму 747,8 тисячі гривень. Судовий процес над ним триває.

В повідомленні підкреслили, що стягнуті зі зловмисника гроші надійдуть до спеціального фонду охорони навколишнього природного середовища Монастирищенської міської ради.

“Пам’ятайте, кожен має нести відповідальність та відшкодовувати завдані браконьєрством збитки. Тому застерігаємо рибалок дотримуватись правил рибальства та рибалити відповідально”, – підкреслили в пресслужбі.

В повідомленні також закликали українців не бути байдужими і повідомлять про факти браконьєрського лову чи продажу такої риби на “гарячу лінію” за номером (0472)31-02-76 або (063)896-65-93.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в Україні браконьєри за 9 місяців 2022 року завдали збитків довкіллю на суму понад 41 мільйон гривень.

Читайте також
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль

Полювання в умовах воєнного стану заборонено

На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху
На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху

Поліцейських розслідують факт незаконного полювання