У Карпатах вирішили звільнити лісівників, які живуть "не на одну зарплату" shutterstock

У Карпатах вирішили звільнити лісівників, які живуть "не на одну зарплату"

Катерина Бєлоусова

Кадрові рішення можуть вивести регіон на новий рівень

У Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства (ОУЛМГ) відбудуться кадрові зміни, щоб позбавити лісгоспи неефективних керівників та учасників корупційних схем.

Зміни відбудуться за дорученням міністра екології Руслана Стрілеця, повідомляє голова Держлісагенства Юрій Болоховець у Facebook.

Закарпаття входить у топ-5 серед областей України за площею лісового фонду, а за лісистістю (понад 51%) і запасами деревини займає 1 місце.

Проте, як зазначив Болоховоць, Карпати завжди були найпроблемнішим регіоном у лісовій галузі.

Так у 2021 році середній рівень зарплати у закарпатських лісівників склав 12 тисяч грн/місяць, а, наприклад, на Хмельниччині (із лісистістю в 13%) – близько 30 тисяч грн.

“Деякі лісівники явно не живуть на одну зарплату, враховуючи кількість корупційних скандалів в регіоні. Знаємо про це. І реагуємо, бо лісівники, які дискредитують галузь, не мають права в ній працювати”, – сказав Болоховець.

Він також додав, що нещодавно Держлісагенство провело комплексний аудит по частині підприємств Закарпатського ОУЛМГ. Повний результат порушень на підприємствах зафіксовано на 400 сторінках. 

“Матеріали я особисто передав прокурору екологічної прокуратури Закарпатської області Івану Форгачі”, – зазначив він.

Результати аудиту:

  • У ДП "Ужгородський лісгосп" під час інвентаризації лісопродукції виявлено нестачу дров’яної деревини промислового використання твердих порід об’ємом 179,8 м3 на суму 320,4 тисяч гривень.
  • У ДП "Брустурянське ЛМГ" в наряд-актах виконаних робіт з природного поновлення безпідставно списано 1137,8 тисяч гривень.
  • У ДП "Довжанське ЛМГ", "Ужгородський лісгосп" та "Брустурянське ЛМГ" виявлено незаконну рубку, яка завдала шкоду лісовому господарству на суму 375,7 тисяч гривень.
  • У ДП "Довжанське ЛМГ", "Ужгородський лісгосп", "Брустурянське ЛМГ", "Мокрянське ЛМГ" відбувалось відвантаження покупцям необробленої деревини без укладання договорів у кількості 11302 м3 на суму 17554,4 тисяч грн та виявлені факти відпуску круглих лісоматеріалів за цінами нижчими, ніж на загальному аукціоні, внаслідок чого підприємство недоотримало 208,2 тис. гривень.
  • Дані бухгалтерського обліку не відповідають даним електронного обліку деревини, що призводить до безконтрольного списання бирок під час заготівлі деревини.

“Ситуація на Закарпатті на моєму контролі. Вірю, що правильні кадрові рішення виведуть регіон на абсолютно новий рівень”, – додав Болоховець.

Нагадаємо, закарпатські поліціянти конфіскували вантажівку з нелегальною деревиною на потреби ЗСУ.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, призначення Олени Крамаренко на посаду заступниці міністра захисту довкілля та природних ресурсів розкритикували через ймовірну причетність до корупційної справи на 200 тисяч грн.

Читайте також
Львівській чиновниці Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід: деталі справи
Львівській чиновниці Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід: деталі справи

Олександра Сладкова протягом 2019-2023 років очолювала управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради

На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 млн грн з лісових програм
На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 млн грн з лісових програм

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна

Заступницю Садового викрили на відмиванні коштів на очистці озера – ЗМІ
Заступницю Садового викрили на відмиванні коштів на очистці озера – ЗМІ

Олександра Сладкова протягом 2019-2023 років очолювала управління екології та природних ресурсів