Меткомбінат "Азовсталь" у Маріуполі вкладе ще 28 млн грн в екомодернізацію mrpl.city

Меткомбінат "Азовсталь" у Маріуполі вкладе ще 28 млн грн в екомодернізацію

Олена Яценьо

Оновлене обладнання допоможе поліпшити екологічну ситуацію в місті

Металургійний комбінат "Азовсталь" групи "Метінвест" проведе модернізацію газоочисних систем обертової печі № 1 вапняно-обпалювального цеху.

На виконання цих робіт спрямують 28 мільйонів гривень, повідомляє MRPL.City.

Зазначається, що для проведення капітального ремонту роботу агрегата зупинили в середині червня. До кінця липня капремонт планують закінчити.

З початку капремонту печі №1 виконано демонтаж футерування, завантажувально-розвантажувальних торців, жароміцного лиття і змонтовано футерування відкатної головки. Також Електродвигуни передали на ремонт фахівцям ремонтного підприємства "Метінвест-Промсервіс". На черзі - монтаж нового завантажувального торця і футерування шахти печі.

Паралельно виконали демонтаж стін електрофільтру й завершують будівництво кабельної естакади. Встановлено систему зниження температури газів, що відходять для зниження їхнього обсягу, а також виконано налагодження комплексу газоочистки печі. Окрім того, розпочали монтаж рам механізмів струшування та шаф управління. Встановлюють систему байпасної лінії відведення запиленого повітря.

Згодом виконають ще такі роботи: реконструкцію трансформаторної підстанції, монтаж обладнання електропостачання і АСУТП, прокладку трас і ремонт опор. Також заплановано замінити силові установки електрофільтру, осаджувальні та коронуючі електроди, системи передуловлювання і стільникову систему конфузора після уловлювання.

"Одночасне виконання робіт на різних вузлах обладнання дало змогу скоротити час простою печі до 45 діб. Плануємо до кінця липня закінчити ремонт об’єкта. Водночас основні зусилля спрямовано на екологічний складник проєкту – реконструкцію очисних систем", – зазначив Михайло Есьман, провідний інженер із надійності вапняно-обпалювального цеху "Азовсталі".

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що маріупольський меткомбінат "Азовсталь" встановить потужні фільтри для зменшення викидів.

Нагадаємо, що компанія "Метінвест" спрямує понад 3 млрд гривень на будівництво сучасного гідротехнічного об'єкта згущення відходів збагачення на підприємстві Північний ГЗК. Комплекс планують ввести в експлуатацію в кінці 2023 року.

Читайте також
Стратегія зеленого переходу "Метінвесту" залишається незмінною – гендиректор
Стратегія зеленого переходу "Метінвесту" залишається незмінною – гендиректор

Для металургійних заводів розробляють проєкти зі значного скорочення викидів вуглецю

У Кривому Розі комбінат установив новий потужний димосос, що очищає повітря
У Кривому Розі комбінат установив новий потужний димосос, що очищає повітря

За годину роботи він здатен видалити до 137 тисяч кубічних метрів неочищеного повітря

У Кривому Розі на комбінаті встановили гідроциклон, який очищає повітря
У Кривому Розі на комбінаті встановили гідроциклон, який очищає повітря

Обладнання дає змогу досягти високого ступеня очищення повітря на робочих місцях