Лісова опікунська рада сертифікує 300 млн га лісів у всьому світі shutterstock

Лісова опікунська рада сертифікує 300 млн га лісів у всьому світі

Маргарита Толстих

FSC - це міжнародна неурядова некомерційна організація, яка також представлена в Україні

23 квітня 2021 року FSC (Лісова опікунська рада) презентувала стратегію розвитку організації до 2026 року, у якій визначила амбітну ціль сертифікувати 300 млн га лісів у всьому світі.

Для її досягнення передбачено збільшення сертифікації до 300 мільйонів гектарів лісових територій, 50 мільйонів гектарів з яких — це природні тропічні ліси та території, керовані малими землевласниками. FSC сприятиме вирішенню глобальних цілей і завдань, включаючи Цілі сталого розвитку ООН, Паризьку хартію і Рамкову програму збереження біорізноманіття на період після 2020 року.

FSC - це міжнародна неурядова некомерційна організація, яка також представлена в Україні. Організація прагне досягти балансу екологічних, соціальних і економічних інтересів таким чином, щоб забезпечити раціональне використання лісових ресурсів і зберегти ліси для майбутніх поколінь. За 28 років діяльності організації сертифіковано 223,8 мільйона га лісів. За даними FSC, в Україні сертифіковано 4,5 млн га лісів та видано 132 сертифікати системи ведення лісового господарства. Український лісопромисловий бізнес охоплений 394 сертифікатами ланцюга постачання.

"Для мене велика честь представляти FSC в Україні, особливо зараз, коли світ стикається з проблемами, зумовленими глобальним потеплінням, знелісненням", — коментує Павло Кравець, директор FSC Україна. — "FSC та його надійні стандарти відповідального ведення лісового господарства відіграють важливу роль у боротьбі зі зміною клімату та іншими глобальними викликами. Як керівник організації, продовжую підтримувати та просувати цінності FSC в Україні щодо сталого використання лісових ресурсів, збереження та відновлення лісів".

Український офіс FSC здійснює координацію розробки FSC національних стандартів для кращої адаптації та їхнього впровадження до українських реалій. Так, 24 березня 2021 FSC Україна під час онлайн-семінару презентувала посібник "Лісова сертифікація за вимогами FSC національного стандарту для України: можливості для зацікавлених сторін". Він допоможе досягти балансу інтересів місцевих громад, неурядових природоохоронних організацій, інших зацікавлених сторін та лісогосподарських підприємств.

Як писала ЕкоПолітика раніше, WWF-Україна ідентифікували тисячі гектарів старовікових лісів.

Читайте також
Людство має припинити війну з природою, – генсек ООН виступив зі зверненням у День Землі
Людство має припинити війну з природою, – генсек ООН виступив зі зверненням у День Землі

Найважливіші екосистеми опинилися на межі катастрофи, наголосив Гутерреш

Зеленський указом ввів у дію рішення РНБО про нацбезпеку в екологічній сфері
Зеленський указом ввів у дію рішення РНБО про нацбезпеку в екологічній сфері

Указ набирає чинності з дня його опублікування

Які заходи екологічної тематики відбудуться в Україні цього тижня: детальний розбір
Які заходи екологічної тематики відбудуться в Україні цього тижня: детальний розбір

Деякі заходи потребують попередньої реєстрації — встигніть зареєструватися

Екоактивісти опублікували фільм про брехню шведської лісової промисловості
Екоактивісти опублікували фільм про брехню шведської лісової промисловості

Шведи викрили IKEA та інші відомі бренди на брехні у фільмі-розслідуванні