Лісосмугу в передмісті Дніпра місцеві жителі перетворили на звалище

Лісосмугу в передмісті Дніпра місцеві жителі перетворили на звалище

Олекса Франко

Сміттєзвалище утворили всього за 300 метрів від житлових будинків

У лісосмугу в районі м. Підгородне (Дніпропетровська обл.) місцеві жителі вивозять сміття.

Звалище порушники утворили за 300 метрів від житлових будинків. Про таке неподобство у групі "Pidgorodne.Info | Підгородне.info" розповіла місцева жителька Софія Корнієнко, передає "Дніпровська панорама".

З'ясувалося, що новоутворене звалище – справа рук самих місцевих жителів, які замість того, щоб укласти договір про вивезення сміття, віддають перевагу позбуватися його ось таким неправомірним способом.

 "Лісосмуга (точніше, що від неї залишилося) 300-500 м від житла, Підгородне. Це вивозять наші жителі на машинах, тобто не бідні люди. Я бачу тільки одне рішення – примусове укладання договорів на вивіз сміття", – написала Софія.

Як можна побачити на фото, які опублікувала очевидиця, серед купи сміття є пластикові мішки, харчові відходи, будівельне сміття тощо. Усе це вивалюють просто на узбіччя дороги.

Додамо, що штраф за таке порушення значно вищий за місячний тариф із вивезення сміття.

Згідно зі статтею 52 КпАП, за псування, забруднення і засмічення сільськогосподарських та інших земель передбачений штраф:

  • для громадян – від 340 грн до 1 360 грн;
  • для підприємців та підприємств – від 850 грн до 1 700 грн.

За порушення правил поводження з відходами, відповідно до статті 82 того ж КпАП, передбачено штраф від 1 700 грн до 6 800 грн.

Як повідомляла ЕкоПолітика, мер Миколаєва  Олександр Сенкевич назвав людей свинями через стихійні звалища. Він зазначив, що його дратує, коли містяни скаржаться на сміттєзвалища, які ж вони самі й створюють.

Читайте також
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини

В Держгеокадастрі запевнили, що порушень використання та оформлення ділянок не виявлено