Крок до енергонезалежності: українка розробила вертикальні СЕС для балконів interestingengineering.com

Крок до енергонезалежності: українка розробила вертикальні СЕС для балконів

Катерина Бєлоусова

Комплект із 8-ми панелей важить лише 1 кг і їх легко можна прикріпити на огорожу балкона спеціальними ременями самостійно, без допомоги фахівців

Українська підприємиця Кароліна Атцподіна розробила вертикальні сонячні панелі Attspodina WeDoSolar, які можна розміщувати на балконах, що може допомогти посилити енергетичну незалежність Європи.

Встановлення такого джерела енергії може допомогти європейцям зменшити викиди CO2 на 600 кг та заощадити 25% електроенергії, повідомляє Interesting Engineering.

Масове використання подібних панелей потенційно могло б полегшити енергетичну кризу у Європі, яка посилилась після повномасштабного вторгнення рф в Україну, адже чимало країн Європи залежні від російських енергоресурсів.

Стартап Attspodina WeDoSolar надає вертикальні сонячні панелі, які легко встановити на балконі за допомогою погодостійких ременів, людям, які не розуміються у всіх тонкощах техніки.

Вертикальні сонячні панелі були створені німецькими інженерами. WeDoSolar – це найлегші у світі сонячні панелі для балкона. Комплект із 8-ми панелей важить лише 1 кг і їх легко можна прикріпити на огорожу балкона спеціальними ременями самостійно, без допомоги фахівців. Навіть при переїзді на нову квартиру, можна буде легко забрати з собою сонячні панелі.

Під’єднавши їх до звичайної розетки, негайно розпочнеться процес використання сонячної енергії для живлення всієї побутової техніки у домі.

Окрім того, у цих сонячних панелей є застосунок, який дозволяє користувачам відслідковувати енергію, яку виробляють їх панелі. Також можна відслідковувати кількість зекономленого CO2 у режимі реального часу за допомогою віртуальної “електростанції”.

Ідея розробки таких сонячних панелей виникла в Атцподіної та її колеги, коли вони шукали швидкі способи скоротити викиди CO2, щоб зберегти чисте майбутнє.

“Сонячна енергія безкоштовна та легкодоступна. Існуючі рішення для сонячних панелей або призначені для промисловості, або занадто важкі для встановлення без допомоги фахівців. Окрім цього, вам також потрібно дочекатись щомісячного звіту, щоб побачити ефект”, – розповіла Атцподіна.

Вона зі своєю командою розробили сонячні панелі, які кожна людина може використовувати для свого дому щоденно, для живлення побутової техніки.

“Ми хочемо зробити стійку енергію доступною і я бачу великий потенціал в людях, які беруть свою енергозалежність у свої руки”, – додала Атцподіна.

Набір із 8 сонячних панелей можна придбати за $1331 або ж отримати безплатно у якості моделі власникам електромобілей, в обмін на сертифікати CO2.

Також WeDoSolar має пільгові програми для співробітників великих корпорацій. Завдяки цій програмі роботодавці можуть отримати сертифікати CO2 для свого бізнесу, а співробітники – дешеві рахунки за електроенергію при безплатному використанні системи.

“Я відчувала, що ми можемо обслуговувати не лише власників будинків, а й тих, хто орендує житло. Прямо зараз ціни на електроенергію зростають як божевільні і вони не перестануть зростати, поки ми не стабілізуємо їх та не запровадимо масу способів генерувати нашу власну чисту енергію”, – зазначила Атцподіна.

Нагадаємо, виробники сонячної електроенергії закликали українців якомога швидше встановлювати сонячні панелі, адже світові інвестиції в СЕС будуть тільки зростати.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Словенії почали розробляти план щодо збільшення фотоелектричної потужності на 1000 мегават до 2025 року, щоб забезпечити третину сімей “зеленою” енергією.

Читайте також
Уряд США виділить $7 млрд на розширення програми "Сонячна енергія для всіх"
Уряд США виділить $7 млрд на розширення програми "Сонячна енергія для всіх"

Програма "Сонячна енергія для всіх" пропонує безкоштовні або дешеві сонячні панелі на даху

У Німеччині набирають популярності "сонячні" балкони
У Німеччині набирають популярності "сонячні" балкони

Сонячні балкони – це частина масштабнішого переходу Європи на відновлювані джерела енергії

Компанія Ferrexpo планує побудувати сонячну електростанцію для своїх ГЗК
Компанія Ferrexpo планує побудувати сонячну електростанцію для своїх ГЗК

На підприємстві вже діє сонячна електростанція потужністю 5 МВт

Українцям готують кредитну програму на встановлення сонячних батарей
Українцям готують кредитну програму на встановлення сонячних батарей

Першими банками-учасниками проєкту можуть Укргазбанк та Банк Львів