Кияни змогли зменшити рахунки за опалення на 30-40%: як це вдалося shutterstock

Кияни змогли зменшити рахунки за опалення на 30-40%: як це вдалося

Катерина Бєлоусова

Модернізацію проводили завдяки міським програмам співфінансування, а саме "70/30%" та "Капремонти"

Мешканці Києва, які провели енергоефективну модернізацію своїх багатоповерхівок зменшили рахунки за опалення на 20-40%, порівняно з мешканцями аналогічних будинків без такого ремонту.

У січні одним із рекордсменів став будинок на вул. Анатолія Петрицького, 17-А, мешканці якого сплачували за опалення 17 грн за м2, що на 42% менше ніж середня вартість, повідомляє КМДА у Facebook.

У повідомленні підкреслили, що ще одним лідером з енергоефективності з меншими витратами на опалення став будинок на вул. Урлівській, 11-А. Його мешканці сплачували за опалення в середньому 20,45 грн за м2, що на 31% за середню вартість.

Зазначається, що модернізацію проводили завдяки міським програмам співфінансування, а саме:

  • конкурсу "70/30%" – 70% – кошти міського бюджету, 30% – власні кошти ОСББ;
  • програми "Капремонти".

У пресслужбі розповіли, що на сайті teplo.org.ua можна порівняти власний будинок із більш енергоефективним, ввівши у пошуку потрібну адресу. Порівняння проводиться автоматично.

“Цей ресурс також дозволяє перевірити, скільки тепла споживає ваша багатоповерхівка, яка вартість опалення та що впливає на обсяги нарахувань”, – розповіли у КМДА.

Нагадаємо, премʼєр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що у 2024 році один з головних пріоритетів уряду стане енергетична незалежність, зокрема розвиток “розумних мереж”, продовження децентралізації енергосистеми, фінансування проєктів з енергоефективності та Зеленого курсу.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, заступник голови КМДА Петро Пантелеєв заявив, що Київ отримає €1 мільйон на енергоефективні проєкти, зокрема у дитячих садочках, школах та лікарнях.

Читайте також
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти

В ЄС на будівлі припадає 40% споживання електричної та теплової енергії та 36% викидів парникових газів

У Києві модернізують школи та садочки за гроші міжнародної організації
У Києві модернізують школи та садочки за гроші міжнародної організації

Київ та NEFCO співпрацюють з 2014 року та разом реалізували десятки проєктів комплексної та часткової енергомодернізації