Київська прокуратура звинуватила в корупції керівників "Конча-Заспи" і Голосіївського парку

Київська прокуратура звинуватила в корупції керівників "Конча-Заспи" і Голосіївського парку

Олекса Франко

Нового в.о. директора НПП "Голосіївський" призначили 10 днів тому

У Києві на отримання неправомірної вигоди у вигляді хабаря спіймали керівників одразу двох парків – комунального підприємства "Лісопаркове господарство "Конча-Заспа" комунального об'єднання "Київзеленбуд" і Національного природного парку "Голосіївський".

Про це 27 травня повідомила пресслужба Київської міської прокуратури у Facebook. Зазначається, що обидва керівники вимагали та одержали від підприємця хабар за дозвіл на ведення бізнесу на рекреаційних територіях.

За даними слідства, керівник КП “Лісопаркове господарство “Конча-Заспа” вимагав та отримав від підприємця неправомірну вигоду за погодження облаштування мотузкового парку на балансових територіях комунального підприємства. Таку “послугу” посадовець оцінив у $4 тис.

Зі свого боку, посадовець НПП “Голосіївський” вимагав та одержав від цього ж підприємця ще 54 тис. гривень за прискорення укладання договору для здійснення цієї діяльності.

У середу, 26 травня, обох посадовців затримали в порядку ст. 208 КПК України: керівника КП “Лісопаркове господарство “Конча-Заспа” – під час одержання другої частини неправомірної вигоди в сумі $3 тис., а в.о. директора НПП “Голосіївський” – під час одержання всієї суми хабаря.

Нині вирішується питання про повідомлення затриманим про підозри у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) та обрання їм запобіжних заходів. Слідчі дії тривають.

Зазначимо, що на сайтах підприємств вказано, що директором НПП "Голосіївський" є В’ячеслав Потапенко, а керівником ЛПГ "Конча-Заспа" – Іван Щербей.

Тим часом у соцмережі Facebook повідомляють, що затримали Андрія Хрутьбу, який тільки 10 днів тому – після звільнення Потапенка – став в.о. директора Голосіївського парку.

До того Хрутьба очолював відділ еколого-освітньої роботи НПП "Голосіївський" і вів активну боротьбу із забудовою парку, зокрема ініціював петиції за збереження нацпарку.

Користувачі соцмережі заявляють, що знають Хрутьбу як "борця за чисте довкілля, збереження і відновлення природи", "як порядну і чесну людину, яка зробила для охорони довкілля більше за всіх разом узятих міністрів довкілля".

Друзі Хрутьби стверджують, що його затримання – це "підстава" і "помста" колишнього "корумпованого керівництва парку".

Також вони повідомляють, що о 12:00 27 травня Голосіївський суд обиратиме запобіжний захід Хрутьбі.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у передмісті Дніпра, поблизу селища Слобожанське, правоохоронці виявили незаконне звалище, у сприянні організації якого підозрюють посадових осіб.

Читайте також
Третина деревини в Україні заготовляється незаконно, – експерти
Третина деревини в Україні заготовляється незаконно, – експерти

Попри збільшення частки відкритих та розслідуваних справ щодо незаконної порубки дерев, кількість серйозних вироків залишається незначною

Прокурори повернули громаді 629 га земель лісового фонду
Прокурори повернули громаді 629 га земель лісового фонду

Їхня вартість становить майже 270 млн грн

Викрито посадовців зони відчуження ЧАЕС, що користувалися спецавто для власних потреб
Викрито посадовців зони відчуження ЧАЕС, що користувалися спецавто для власних потреб

Їх вже звинувачували в інших порушеннях із корупційною складовою за результатами перевірок державних аудиторів

ДП “Ліси України” купує вже 142-гу автівку за пів року, – нардеп Железняк
ДП “Ліси України” купує вже 142-гу автівку за пів року, – нардеп Железняк

Головне лісовпорядне підприємство країни потрапило у рубрику народного обранця з хештегом #дивнізакупівлі