Київська прокуратура звинуватила в корупції керівників "Конча-Заспи" і Голосіївського парку

Київська прокуратура звинуватила в корупції керівників "Конча-Заспи" і Голосіївського парку

Олекса Франко

Нового в.о. директора НПП "Голосіївський" призначили 10 днів тому

У Києві на отримання неправомірної вигоди у вигляді хабаря спіймали керівників одразу двох парків – комунального підприємства "Лісопаркове господарство "Конча-Заспа" комунального об'єднання "Київзеленбуд" і Національного природного парку "Голосіївський".

Про це 27 травня повідомила пресслужба Київської міської прокуратури у Facebook. Зазначається, що обидва керівники вимагали та одержали від підприємця хабар за дозвіл на ведення бізнесу на рекреаційних територіях.

За даними слідства, керівник КП “Лісопаркове господарство “Конча-Заспа” вимагав та отримав від підприємця неправомірну вигоду за погодження облаштування мотузкового парку на балансових територіях комунального підприємства. Таку “послугу” посадовець оцінив у $4 тис.

Зі свого боку, посадовець НПП “Голосіївський” вимагав та одержав від цього ж підприємця ще 54 тис. гривень за прискорення укладання договору для здійснення цієї діяльності.

У середу, 26 травня, обох посадовців затримали в порядку ст. 208 КПК України: керівника КП “Лісопаркове господарство “Конча-Заспа” – під час одержання другої частини неправомірної вигоди в сумі $3 тис., а в.о. директора НПП “Голосіївський” – під час одержання всієї суми хабаря.

Нині вирішується питання про повідомлення затриманим про підозри у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) та обрання їм запобіжних заходів. Слідчі дії тривають.

Зазначимо, що на сайтах підприємств вказано, що директором НПП "Голосіївський" є В’ячеслав Потапенко, а керівником ЛПГ "Конча-Заспа" – Іван Щербей.

Тим часом у соцмережі Facebook повідомляють, що затримали Андрія Хрутьбу, який тільки 10 днів тому – після звільнення Потапенка – став в.о. директора Голосіївського парку.

До того Хрутьба очолював відділ еколого-освітньої роботи НПП "Голосіївський" і вів активну боротьбу із забудовою парку, зокрема ініціював петиції за збереження нацпарку.

Користувачі соцмережі заявляють, що знають Хрутьбу як "борця за чисте довкілля, збереження і відновлення природи", "як порядну і чесну людину, яка зробила для охорони довкілля більше за всіх разом узятих міністрів довкілля".

Друзі Хрутьби стверджують, що його затримання – це "підстава" і "помста" колишнього "корумпованого керівництва парку".

Також вони повідомляють, що о 12:00 27 травня Голосіївський суд обиратиме запобіжний захід Хрутьбі.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у передмісті Дніпра, поблизу селища Слобожанське, правоохоронці виявили незаконне звалище, у сприянні організації якого підозрюють посадових осіб.

Читайте також
Львівській чиновниці Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід: деталі справи
Львівській чиновниці Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід: деталі справи

Олександра Сладкова протягом 2019-2023 років очолювала управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради

На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 млн грн з лісових програм
На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 млн грн з лісових програм

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна

Заступницю Садового викрили на відмиванні коштів на очистці озера – ЗМІ
Заступницю Садового викрили на відмиванні коштів на очистці озера – ЗМІ

Олександра Сладкова протягом 2019-2023 років очолювала управління екології та природних ресурсів