Кабмін призначив Гринчук новою заступницею міністра довкілля: що про неї відомо shutterstock

Кабмін призначив Гринчук новою заступницею міністра довкілля: що про неї відомо

Катерина Бєлоусова

З посади звільнено з посади заступника голови Держекоінспекції з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Андрія Богдановича

Кабінет Міністрів України у пʼятницю, 29 липня, призначив Світлану Гринчук новою заступницею Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Наразі команда Миндовкілля укомплектована. Гринчук відповідатиме за систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів, а також за систему торгівлі викидами.

Кабмін також звільнив з посади заступника голови Державної екологічної інспекції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Андрія Богдановича.

Що відомо про нову заступницю

В GreenPost зазначили, що Гринчук є кандидатом економічних наук, а з червня 2022 року була радницею міністра довкілля Руслана Стрільця. Вона також співпрацювала з міжнародними проєктами в екологічній та енергетичній сферах.

greenpost.ua

Гринчук займала посаду радника міністра фінансів України з 2020 року. У цьому ж році стала головою робочої групи у Міненерго  з питань охорони довкілля та зміни клімату.

У 2019 році працювала радником прем'єр-міністра України з питань захисту довкілля.

З 2016 по 2019 роки була ефективним директором Департаменту з питань зміни клімату та захисту озонового шару у Міндовкіллі. 

“Саме за ії каденції було ратифікованого Паризьку кліматичну угоду та забезпечено виконання Україною міжнародних зобов'язань за Кіотським та Монреальським протоколами про захист озонового шару”, – зазначили в матеріалі.

Нагадаємо, Кабмін 24 травня призначив Руслана Гречаника першим заступником міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в Україні планують оптимізувати Кабінет Міністрів, щоб скоротити кількість міністерств з 20 до 12, зокрема Міндовкілля та Мінагро, а центральних органів виконавчої влади – на 30%.

Читайте також
Міндовкілля видало третю ліцензію на управління небезпечними відходами
Міндовкілля видало третю ліцензію на управління небезпечними відходами

4 попередні заяви ЦУВ про отримання ліцензії Міндовкілля залишило без розгляду

Руслан Стрілець увійшов у ТОП-10 найбагатших міністрів України
Руслан Стрілець увійшов у ТОП-10 найбагатших міністрів України

Декларації за 2021 та 2022 рік подали всі 22 члени уряду

Міндовкілля вводить в оману щодо ліцензій на управління небезпечними відходами – PAEW
Міндовкілля вводить в оману щодо ліцензій на управління небезпечними відходами – PAEW

Збирати та приймати небезпечних відходів без ліцензії можуть лише РВВ-виробники та утворювачів відходів