Чиновник зі Львівщини став першим заступником міністра екології: що про нього відомо Міндовкілля

Чиновник зі Львівщини став першим заступником міністра екології: що про нього відомо

Олена Яценьо

Шість років він очолював департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 24 травня призначив Руслана Гречаника першим заступником міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.

Відповідне розпорядження №412-р від 24 травня опубліковано на сайті уряду.

"Гречаник має великий досвід роботи у сфері захисту довкілля. До цього - очолював департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації та басейнову раду Західного Бугу та Сяну. Також працював керівником Українського лісового селекційного центру", - розповіли в Міндовкілля.

Директором департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Гречаник був із 2016 року.

"Дякую Львівщині за шість останніх років роботи у сфері збереження довкілля. Львівська область є однією з перших, для якої розроблено та затверджено Програму державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря Львівської зони на 2021-2025 роки. Львівщина є лідером із розпочатих процедур з оцінки впливу на довкілля в Україні", – написав Гречаник на своїй сторінці у фейсбуці.

Що відомо про Руслана Гречаника

Родом зі Стрия на Львівщині, народився 15 серпня 1973 року. Закінчив Національний лісотехнічний університет України за спеціальностями – лісове господарство (інженер лісового господарства) та екологія (професійна кваліфікація – спеціаліст з екології). У 2002 році став кандидатом сільськогосподарських наук, доцентом.

Із 2016 року і дотепер був директором департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації. До цього, у 2014-2016 роках – директор Державної організації "Український лісовий селекційний центр" Державного агентства лісових ресурсів України; у 2009-2013 – докторант Національного лісотехнічного університету України; у 2001-2009 – асистент, старший викладач, доцент кафедри лісових культур та лісової селекції Національного лісотехнічного університету України.

У 2020 році Гречаник задекларував 433 тисячі гривень доходу та рахунки в банках.

Зауважимо, що нового очільника департаменту замість Руслана Гречаника не призначили, функції керівника виконує його заступник.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів на засіданні в п’ятницю, 13 травня, звільнив одразу трьох заступників міністра захисту довкілля та природних ресурсів. Також було призначено трьох нових заступників.

Читайте також
Міндовкілля видало третю ліцензію на управління небезпечними відходами
Міндовкілля видало третю ліцензію на управління небезпечними відходами

4 попередні заяви ЦУВ про отримання ліцензії Міндовкілля залишило без розгляду

Руслан Стрілець увійшов у ТОП-10 найбагатших міністрів України
Руслан Стрілець увійшов у ТОП-10 найбагатших міністрів України

Декларації за 2021 та 2022 рік подали всі 22 члени уряду

Міндовкілля вводить в оману щодо ліцензій на управління небезпечними відходами – PAEW
Міндовкілля вводить в оману щодо ліцензій на управління небезпечними відходами – PAEW

Збирати та приймати небезпечних відходів без ліцензії можуть лише РВВ-виробники та утворювачів відходів