Кабмін призначив голову Держводагентства та його заступників davr.gov.ua

Кабмін призначив голову Держводагентства та його заступників

Олена Яценьо

Кадрові ротації в агентстві провели наприкінці минулого тижня

У п'ятницю, 10 червня, Кабінет міністрів України призначив Олексія Кузьменкова на посаду голови Державного агентства водних ресурсів.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Що відомо про нового очільника Держводагентства

Кузьменков Олексій Олександрович народився 3 квітня 1981 року в м. Житомир.

У 2006 році закінчив ВНЗ "Університет економіки та права "КРОК" за спеціальністю "Правознавство", кваліфікація – юрист. У 2014 році закінчив Інститут післядипломної освіти Львівської комерційної академії за спеціальністю "Облік і аудит", кваліфікація – спеціаліст з обліку і аудиту.

Протягом тривалого часу працював у Міністерстві аграрної політики України, потім був координатором робочої групи з питань відновлення та розвитку зрошувальних систем Проєкту міжнародної технічної допомоги "Програма підтримки аграрного і сільського розвитку в Україні".

У 2020 році розпорядженням Кабінету міністрів України від 3 червня 2020 року № 609-р призначений головою Державного агентства водних ресурсів України.

Десятого червня 2020 року його призначили на посаду першого заступника голови Державного агентства водних ресурсів України (розпорядження уряду від 10 червня 2020 р. № 640-р).

Двадцять першого липня 2021 року його призначили тимчасовим виконувачем обов'язків голови Державного агентства водних ресурсів України (розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 липня 2021 р. № 810-р).

Додамо, що уряд також призначив Латиш Наталію Сергіївну першою заступницею голови Державного агентства водних ресурсів України та Гопчака Ігоря Васильовича заступником голови Державного агентства водних ресурсів України.

У вівторок, 14 червня, міністр захисту довкілля Руслан Стрілець представив колективу Держводагентства нову керівну команду.

Водночас очільник Міндовкілля звернув увагу на важливість формування стратегічного плану робіт на воєнний і відбудовний період та євроінтеграцію водного сектору.

"Війна внесла свої корективи в роботу водного господарства. Сьогодні перед вами стоїть чимало завдань і викликів, про які до 24 лютого ви навіть не могли й подумати. Попри це я впевнений: нове керівництво разом із командою водників гідно все подолає та виконає всі поставлені президентом і прем’єр-міністром перед Міндовкілля та Держводагентством завдання", – сказав Стрілець.

Фото: Міндовкілля

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що Кабінет міністрів України на своєму засіданні 24 травня призначив Руслана Гречаника першим заступником міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.

Читайте також
В Держводагентстві призначили нового керівника: що про нього відомо
В Держводагентстві призначили нового керівника: що про нього відомо

З червня 2022 року Янчук був заступником міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

Держводагентство хочуть забрати з-під підпорядкування Міндовкілля: активісти проти
Держводагентство хочуть забрати з-під підпорядкування Міндовкілля: активісти проти

Вважають, що чергова оптимізація центральних органів виконавчої влади може призвести до блокування й затримки впровадження важливих Директив ЄС

Перша в Україні лабораторія моніторингу вод отримала міжнародний сертифікат ЄС
Перша в Україні лабораторія моніторингу вод отримала міжнародний сертифікат ЄС

Відтепер її робота визнається як на національному, так і на міжнародному рівнях

Кабмін призначив тимчасового керівника Держводагентства: що про нього відомо
Кабмін призначив тимчасового керівника Держводагентства: що про нього відомо

На Кузьменкова поклали тимчасове виконання обов’язків голови агентства з 22 липня