Із Хмельниччини до Харківщини відправили на переробку майже тонну ПЕТ-пляшок. Фото yarmolynetska-gromada.gov.ua

Із Хмельниччини до Харківщини відправили на переробку майже тонну ПЕТ-пляшок. Фото

Олена Яценьо

Зібрані ПЕТ-пляшки спресували й спакували в тюки вагою 40-50 кг

У селищі Ярмолинці у Хмельницькій області зібрали та відправили на перероблення до Харківської області 21 тюк пресованих ПЕТ-пляшок вагою близько тонни.

Про це повідомила пресслужба Ярмолинецької об'єднаної територіальної громади.

За її інформацією, 8 грудня партію зібраних у селищі ПЕТ-пляшок комунальне підприємство "Комунальник-2011" передало ФОП Слюсар Л.С.

"Використані пластикові пляшки – це величезний обсяг неорганічних відходів, які у природі розкладаються сотнями років. Цивілізованим розв'язанням такої проблеми є відправлення вторинної ПЕТ-сировини на подальше перероблення", – сказано в повідомленні.

Як розповіли в пресслужбі, зібрані ПЕТ-пляшки пресують і пакують у тюки вагою 40-50 кг безпосередньо в Ярмолинцях.

Технічне обладнання для цього – гідравлічний прес – надав у користування приватний підприємець Слюсар Л.С., який уклав договір із комунальним підприємством "Комунальник-2011" на придбання вторинної ПЕТ-сировини.

Спершу вторинна сировина надійде до сортувального цеху в Хмельницькому, після чого її відправлять на вторинне перероблення на підприємство в Харківській області.

У Ярмолинецькій громаді зазначили, що таке поводження з вторинною ПЕТ-сировиною є доцільним як із погляду турботи про довкілля, так і з фінансового погляду, адже "це той вид твердих побутових відходів, який можна і потрібно конвертувати у гроші".

Зокрема, для Ярмолинецького комунального підприємства "Комунальник-2011" збут вторинної ПЕТ-сировини забезпечить додаткові грошові надходження на розвиток підприємства.

Раніше ЕкоПолітика розповідала про те, як безпритульний пес Гуфі із хмельницького сміттєзвалища знайшов дім і став навчати людей сортувати сміття.

Нагадаємо також, що жителі Хмельницького за рік принесли на утилізацію до Центру управління відходами понад 70 тонн сміття.

Читайте також
Під Хмельницьким почали знищувати ліс на місці ймовірного скотомогильника
Під Хмельницьким почали знищувати ліс на місці ймовірного скотомогильника

Для підтвердження наявності скотомогильника необхідно провести експертизу

На Хмельниччині почали будувати вуглецево-нейтральний індустріальний парк
На Хмельниччині почали будувати вуглецево-нейтральний індустріальний парк

У парку будуть працювати сміттєпереробний завод та завод з виготовлення спирту з кукурудзи