Інженери з Вінниці розробили для ЗСУ Bandera Power і Bandera Solar www.pa.ua

Інженери з Вінниці розробили для ЗСУ Bandera Power і Bandera Solar

Олена Яценьо

Борзов записав відеопрезентацію пристроїв

Вінницькі інженери з компанії "ПромАвтоматики" розробили лінійку пристроїв для автономної зарядки Bandera Power і модуль живлення від сонячної енергії Bandera Solar.

Обладнання придатне для використання Збройними Силами України в польових умовах, розповів голова Вінницької ОВА Сергій Борзов. Він записав відеопрезентацію пристроїв, яку виклав на своїй фейсбук-сторінці.

"BanderaPower 2.1 є універсальним джерелом живлення для забезпечення критично важливого резервного електроживлення. Цей пристрій можна використовувати в бомбосховищах, підвалах, тимчасових блокпостах", - розповів Борзов.

За його словами, пристрій має багато роз'ємів різних типів, тож може забезпечити живлення багатьох предметів першої необхідності: телефонів, планшетів, ноутбуків та інших пристроїв, які потрібно зарядити.
Окрім того, версія BanderaPower 2.1 має спеціальний роз'єм для додаткового модуля живлення – сонячної панелі Bandera Solar. Її можна використовувати для підзарядки акумуляторних літієво-іонних батарей.

Сонячні елементи з потужністю 160 Вт, які заряджають блок ємністю 180 тисяч мАг за 6 годин при 100% сонця та за 10 – при 50%. Модуль Bandera Solar складається з двох панелей розмірами 680х780х64мм, у розкладеному вигляді – 1350х780х64мм. Вага модуля становить 20 кілограмів.

Очільник Вінницької ОВА також зазначив, що лінійка пристосована для використання ЗСУ в польових умовах, пристрої можна носити та перекидати, вони працюють під сонцем і в мороз.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що десятирічний Остап із Шепетівки (Хмельницька область) на власні заощадження в розмірі $300 придбав портативний зарядний пристрій на сонячній батареї для Збройних Сил України.

Нагадаємо також, що студенти й викладачі Навчально-наукового фізико-технологічного інституту Волинського національного університету імені Лесі Українки налагодили виробництво сонячних панелей для Збройних Сил України.

Читайте також
Уряд США виділить $7 млрд на розширення програми "Сонячна енергія для всіх"
Уряд США виділить $7 млрд на розширення програми "Сонячна енергія для всіх"

Програма "Сонячна енергія для всіх" пропонує безкоштовні або дешеві сонячні панелі на даху

У Німеччині набирають популярності "сонячні" балкони
У Німеччині набирають популярності "сонячні" балкони

Сонячні балкони – це частина масштабнішого переходу Європи на відновлювані джерела енергії

Компанія Ferrexpo планує побудувати сонячну електростанцію для своїх ГЗК
Компанія Ferrexpo планує побудувати сонячну електростанцію для своїх ГЗК

На підприємстві вже діє сонячна електростанція потужністю 5 МВт

Українцям готують кредитну програму на встановлення сонячних батарей
Українцям готують кредитну програму на встановлення сонячних батарей

Першими банками-учасниками проєкту можуть Укргазбанк та Банк Львів