"Інтерпайп" спрямував 84 млн грн на реалізацію екологічних проєктів

"Інтерпайп" спрямував 84 млн грн на реалізацію екологічних проєктів

Зниження викидів СО2 і підвищення енергоефективності виробництва – ключові напрями роботи

"Інтерпайп НТЗ" приєднався до "Комплексної програми екологічної безпеки та впровадження сталого розвитку м. Дніпро на 2021-2025 роки", яку було ухвалено на сесії міської ради в кінці січня.

Як розповів голова правління "Інтерпайп НТЗ" Сергій Костенко, за останні 7 років "Інтерпайп НТЗ" спрямував на реалізацію екологічних проєктів близько 84 млн грн.

"Ключові напрямки роботи – зниження викидів СО2 та підвищення енергоефективності виробництва. Реалізація проєктів дала змогу на 40% знизити рівень викидів СО2 і скоротити споживання газу на 27,5%. Ми не плануємо на цьому зупинятися. У нас розроблена програма екологічних заходів на наступні 5 років. Крім того, усі інвестиційні проєкти, які ми реалізуємо, обов'язково містять екологічний складник", – зазначив він.

Після закриття мартенівського виробництва й запуску інноваційного електросталеплавильного комплексу "Інтерпайп Сталь" 2012 року основними напрямами екологічної модернізацій на "Інтерпайп НТЗ" стали:

  • Зниження викидів CO2 в атмосферу за допомогою модернізації систем паро- і теплопостачання

Зокрема, "Інтерпайп НТЗ" перейшов від централізованої подачі пари до локальних джерел парогенерації. Тепер для технологічних потреб використовуються сучасні парогенератори, які встановлені безпосередньо в цехах.

На підприємстві було модернізовано систему опалення: замість енерговитратних старих котлів встановлено сучасні модульні котельні.

  • Створення замкнутого циклу водопостачання

У 2012 році на "Інтерпайп НТЗ" було реалізовано великий екологічний проєкт, який дав змогу  повністю відмовитися від скидання технологічних вод у річку Дніпро. Нині виробничо-зливові стоки повертаються в технологічний цикл. Для цього на "Інтерпайп НТЗ" було побудовано насосно-фільтрувальну станцію (НФС), яка є відправною точкою процесу очищення води.

Увесь процес має такий вигляд: технологічні води, які було забруднено в процесі виробництва труб і коліс, надходять у ставок-освітлювач, там відстоюються і передаються на насосно-фільтрувальну станцію, де проходить процес очищення за допомогою реагентів коогулянта і флоокулянта. Вода очищається, а потім повторно використовується в технологічному циклі. Нині з річки береться вода тільки для охолодження й підживлення системи.

У 2020 році для більш раціонального використання водних ресурсів на заводі почалася реалізація проєкту з будівництва додаткової градирні, яка дасть змогу скоротити споживання води з Дніпра шляхом охолодження води, що циркулює в системі НФС.

Довідка. "Інтерпайп" – українська промислова компанія, виробник безшовних труб і ж/д коліс. Продукція компанії постачається більш ніж у 80 країн світу через мережу торговельних офісів, розміщених на ключових ринках СНД, Близького Сходу, Північної Америки та Європи. У 2020 році "Інтерпайп" реалізував 662 тис. т готової продукції, зокрема – 192 тис. т ж/д продукції. Продажі ж/д продуктів здійснюються під брендом KLW.

 В "Інтерпайп" працюють 11 тис. співробітників. У 2020 році Компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів 2,54 млрд грн.

Контакти для ЗМІ:

Андрій Писаревський,
прессекретар
Тел.: +380 44 233 66 53
Моб.: +380 67 952 17 62
Andrey.Pisarevskiy@m.interpipe.biz
www.interpipe.biz

Читайте також
У США виділяють $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі
У США виділяють $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Фінансування підтримає деякі з найпередовіших розробок з декарбонізації сталеливарної промисловості

Apple планує стати вуглецево-нейтральною компанією до 2030 року
Apple планує стати вуглецево-нейтральною компанією до 2030 року

Apple планує працювати з чистою енергією та використовувати перероблені матеріали для виробництва

У Німеччині можуть ввести загальнонаціональну заборону на водіння у вихідні
У Німеччині можуть ввести загальнонаціональну заборону на водіння у вихідні

Заборона на водіння у вихідні може стати необхідною згідно з чинним кліматичним законодавством

На Харківщині компостер допоміг уникнути 2,5 тисячі тонн викидів парникових газів
На Харківщині компостер допоміг уникнути 2,5 тисячі тонн викидів парникових газів

Громада може скоротити викиди метану на 30%, якщо люди компостуватимуть 20% органічних відходів