Європейські партнери підтримають розвиток енергоефективності та "зеленої" енергетики в Україні saee.gov.ua

Європейські партнери підтримають розвиток енергоефективності та "зеленої" енергетики в Україні

Олена Яценьо

Сторони розглянуть можливості партнерства в напрямах енергоефективності в різних секторах економіки

Учасники делегації Представництва ЄС в Україні та Групи підтримки України Європейської Комісії запевнили в готовності до продуктивного партнерства у сфері енергоефективності та відновлювальної енергетики.

Свою підтримку України в цьому питанні європейські партнери підтвердили під час зустрічі з головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Валерієм Безусом. Сторони обговорили найактуальніші напрями для подальшої співпраці у сфері енергоефективності та "зеленої" енергетики, повідомила пресслужба Держенергоефективності.

"ЄС – стратегічний партнер України. Ми високо цінуємо тісну багаторічну співпрацю з Представництвом ЄС в Україні та Групою підтримки України. Питання підвищення енергоефективності залишається пріоритетом і набуває ще більшої значущості для України у світлі глобальної декарбонізації та "Європейського зеленого курсу"", – наголосив Валерій Безус.

Окреслюючи пріоритети роботи, він акцентував на необхідності прискорити роботу над імплементацією директив ЄС. У цьому Україна спирається на підтримку європейських партнерів.

Голова агентства також нагадав, що днями Комітет ВРУ з енергетики та ЖКГ рекомендував парламенту ухвалити доопрацьовану редакцію законопроєкту "Про енергетичну ефективність" у другому читанні та загалом.

Зі свого боку, представники делегації повідомили про широкий спектр роботи, який відкривається у сфері енергоефективності саме в межах "Європейського зеленого курсу".

Сторони розглянуть можливості партнерства в напрямах енергоефективності в різних секторах економіки, розвитку водневої та "зеленої" енергетики, а також щодо дієвих шляхів зменшення енергетичної бідності.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що Комітет Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг затвердив редакцію доопрацьованого проєкту закону України "Про енергетичну ефективність" № 4507 та рекомендував парламенту ухвалити його в другому читанні та загалом.

Читайте також
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти

В ЄС на будівлі припадає 40% споживання електричної та теплової енергії та 36% викидів парникових газів

Кияни змогли зменшити рахунки за опалення на 30-40%: як це вдалося
Кияни змогли зменшити рахунки за опалення на 30-40%: як це вдалося

Модернізацію проводили завдяки міським програмам співфінансування, а саме "70/30%" та "Капремонти"