Зміна клімату може вплинути на смак вина, яке стане більш солодким та пряним, матиме менше додаткових квіткових ароматів.
Потепління також може призвести до значного збільшення вмісту алкоголю, повідомляє Daily Mail.
В матеріалі розповіли, що світу доведеться звикати до нових сортів вина, зокрема зі стійкого до цвілі винограду. Адже традиційні лози все більше стикаються з цією загрозою.
Експерти вважають, що зміняться і найдорожчі ексклюзивні вина. Адже сухі вина з винограду, придатного для більш прохолодного клімату, стають більш рідкісними. Окрім того, у вині може змінитися вміст танінів, які забезпечують гіркість, в'яжучисть та терпкість вина.
Зазначається, що через зміну клімату в деяких регіонах, зокрема у Великій Британії, почастішають дощі. Це призведе до втрати смаку модних вин.
Нагадаємо, через зміну клімату у Норвегії місцеві жителі почали вирощувати виноградники, далеко за межами широти 30-50 градусів, яка традиційно вважається оптимальною для виробництва вина.
Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Швейцарії в кантоні Вале схили гір, зокрема заповідні території, захопили кактуси опунції, що може знищити біорізноманіття Альп.