Газ та ядерна енергетика можуть допомогти досягти цілей “зеленої” угоди, – євродепутат shutterstock

Газ та ядерна енергетика можуть допомогти досягти цілей “зеленої” угоди, – євродепутат

Катерина Бєлоусова

Якщо Європарламент або Європейська рада не заперечать проти пропозиції до 11 липня 2022 року, закон про таксономію набуде чинності з 1 січня 2023 року

Депутат Європарламенту від Лейбористської партії та колишній прем’єр-міністр Альфред Сант заявив, що ядерна енергетика та енергетика природного газу можуть допомогти досягти цілей “зеленої” угоди.

Він підкреслив, що хоча газ та ядерна енергетика не є екологічно нейтральними, вони пропонують розумні шляхи переходу до екологічно нейтральної енергії, повідомляє Times of Malta.

На голосуванні Європарламенту щодо скасування плану визнати газ та атом “зеленими” Сант голосував проти.

Делегований акт Європейської комісії про додаткову таксономію клімату додав певну ядерну та газову діяльність до таксономії ЄС, метою якої є спрямування приватних інвестицій у діяльність, необхідну для досягнення кліматичної нейтральності.

Включення ядерного та природного газу, хоча й за умови, що вони сприяють кліматичній нейтральності, викликало величезні протести з боку екоактивістів.

Сант також зазначив, що газова та ядерна діяльність може виявитися вирішальною для збереження економіки, оскільки державні органи намагаються досягти своїх цілей проти глобального потепління.

"Включення до "зеленої" таксономії ядерної та газової промисловості охоплює цей сценарій найбільш чітким і прозорим чином”, – сказав він.

В матеріалі зазначили, що якщо ні Європейський парламент, ні Європейська рада не заперечать проти пропозиції до 11 липня 2022 року, Закон про таксономію набуде чинності з 1 січня 2023 року.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, Австрія оголосила, що подасть до суду на ЄС через суперечливе позначення ядерних і газових проєктів як екологічних інвестицій.

Читайте також
Данія надасть Україні €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики
Данія надасть Україні €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики

В Меморандумі також йдеться про підтримку та розвиток співробітництва та ділового партнерства між данським та українським бізнесом

У Данії оголосили тендер на будівництво офшорних вітрових електростанцій
У Данії оголосили тендер на будівництво офшорних вітрових електростанцій

Наразі у країні загалом встановлено 2,7 ГВт офшорних вітрових електростанцій

Україні потребні альтернативні джерела енергії замість тих, що руйнує росія, – Зеленська
Україні потребні альтернативні джерела енергії замість тих, що руйнує росія, – Зеленська

Внаслідок російських ракетних атак пошкоджено близько 80% енергетичних потужностей