Енергетична компанія Португалії скоротить викиди виробництва та продажу shutterstock

Енергетична компанія Португалії скоротить викиди виробництва та продажу

Катерина Бєлоусова

Створення найкращого можливого енергетичного балансу для майбутнього передбачає поєднання найсучаснішої технології з виробничими процесами

Португальська інтегрована енергетична компанія Galp прагне до 2030 року скоротити абсолютні викиди (scope 1 і 2) на 40% і викиди вуглекислого газу (scope 1, 2 і 3) на 40% у виробництві та на 20% у подальшому продажі.

Для цього компанія оновила свою стратегію, спрямовану на стійке інвестування в прискорений енергетичний перехід, повідомляє Forbes.

Galp вже має чітку дорожню карту для розвитку сталого бізнесу та досягнення чистих нульових викидів до 2050 року. Компанія прагне змінити свій портфель і стати динамічною, цифровою компанією, орієнтованою на клієнта, з істотним становищем у сфері відновлюваних джерел енергії та нових видів енергії, а промислові операції поступово декарбонізувати та перетворити на центри зеленої енергії.

Для цього до 2025 року близько 50% чистих інвестицій спрямовані на енергетичний перехід, з яких 35% буде спрямовано на виробництво відновлюваної енергії та нові підприємства.

"Енергетика — це високотехнологічний, надзвичайно складний бізнес. Попит на нафту, як і раніше, високий, тому ми повинні підтримувати нашу успадковану галузь, яка забезпечує кошти для інвестування у перехід до наших ненафтових видів діяльності", — сказала Катаріна Сейтіл, керівниця відділу трансформації бізнесу Galp Energia SA.

В матеріалі зазначили, що створення найкращого можливого енергетичного балансу для майбутнього передбачає поєднання найсучаснішої технології з виробничими процесами для отримання більшої вартості та підвищення ефективності. 

Galp використовує найкращі стандарти звітності та рекомендації для сприяння прозорості у своїх відносинах із зацікавленими сторонами. Вуглецевий слід компанії розраховується на щорічній основі з використанням методологічної бази, встановленої Протоколом про парникові гази – корпоративним стандартом бухгалтерського обліку та звітності, доповненої відповідними галузевими нормами.

Також Galp щороку оцінює ризики для біорізноманіття та води та є лідером з екологічних, соціальних показників та показників управління (ESG)

Майбутні бізнес-перспективи Galp включають сонячні парки в Бразилії та спільне підприємство з Northvolt для розвитку можливостей у ланцюжку вартості батарей, включаючи найбільший у Європі, найбільш стійкий завод з перетворення літію, який буде розташований у Португалії. Galp також тестує води зеленого виробництва водню в рамках GreenH2Atlantic, консорціуму з 13 компаній і дослідницьких партнерів, відібраних Європейською комісією в рамках Зеленої угоди для розвитку зеленого виробництва водню в масштабі 100 МВт в Сінеші, Португалія.

Цей проєкт дозволить перетворити колишню вугільну електростанцію в інноваційний центр виробництва водню з відновлюваних джерел відповідно до європейських стратегій декарбонізації та енергетичного переходу.

Galp покладається на рішення SAP для підтримки необхідного балансу між своєю застарілою галуззю та новими підприємствами протягом перехідного періоду. Ця технологія є ключовим фактором для масштабного, всебічного переходу.

"Програми SAP ERP підтримували бізнес Galp протягом 25 років, і тепер SAP S/4HANA з’єднує та балансує два світи. Ще в 1990-х ціль полягала в тому, щоб налаштувати. Не було чудових рішень, які не потрібно було б адаптувати. Сьогодні ми стандартизуємо, щоби оптимізувати. Ми зосереджені на впровадженні стандартних, готових до використання рішень, які відповідають конкретним потребам", – сказала Сейтіл. 

Потреби компанії зосереджені на її новій бізнес-моделі, яка відображає моделі споживання відкритої, цифрової економіки та економіки спільного використання. Одним зі стратегічних рішень була інтеграція всіх сегментів "бізнес-бізнес" і "бізнес-споживач" в одну комерційну бізнес-одиницю, яка включає всі нафтопродукти, газ, електроенергію, непаливо та послуги.

"Такий підхід допомагає нам краще оцінювати потреби наших клієнтів і надавати відповідні рішення для бізнесу та клієнтів у всіх регіонах, де ми працюємо", — сказала Сейтіл.

В матеріалі також зазначили, що регулювання, технологічний розвиток і зниження вартості низьковуглецевих варіантів ведуть суспільство до чистішого майбутнього. 

Нагадаємо, бурова компанія зі США оголосила амбітну ціль з декарбонізації до 2030 року.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, названо три ключові моменти на шляху до зниження викидів вуглецю в сталеливарній галузі.

Читайте також
США витратить $750 мільйонів на виробництво зеленого водню
США витратить $750 мільйонів на виробництво зеленого водню

Це допоможе досягти мети щодо зменшення вартість виробництва зеленого водню до $1 за кілограм

Австралія інвестує $92 мільйонів у будівництво потужного центру зеленого водню
Австралія інвестує $92 мільйонів у будівництво потужного центру зеленого водню

Центр введуть в експлуатацію орієнтовно у середині 2028 року

США випробують водневу технологію скорочення металургійних викидів на 90%
США випробують водневу технологію скорочення металургійних викидів на 90%

Фінансування виділили в рамках масштабної програми декарбонізації промисловості на $171 мільйон