ЕкоСистема підписала цифрові меморандуми з двома новими партнерами rubryka.com

ЕкоСистема підписала цифрові меморандуми з двома новими партнерами

Людмила Гончаренко

Меморандуми Міндовкілля з Waste Ukraine Analytics та Фундація Відкрите суспільство були вперше підписані онлайн

Екологічна платформа “ЕкоСистема” уклала меморандуми про співпрацю з двома новими партнерами. І вперше це було зроблено за допомогою нової технології сервісу підпису документів Дія.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

За його словами, цифрові меморандуми Міндовкілля з Waste Ukraine Analytics та Фундація Відкрите суспільство були підписані онлайн, у декілька кліків, що особливо важливо в умовах пандемії.

Очікується, що стартап Waste Ukraine Analytics буде займатися верифікацією даних, які Міндовкілля відкриває громадськості. 

“ЕкоСистема є єдиним джерелом офіційної екологічної інформації в Україні, тож дуже важливо, аби відкриті реєстри завжди лишалися актуальними та відповідали дійсності”, зауважив Стрілець.

Повідомляється, що спільно з ГО "Фундація Відкрите суспільство" буде оновлено онлайн-сервіс “ЕкоМапа”, який існує з 2017 року. Планується повністю змінити принцип його роботи. “ЕкоМапа 2.0” буде від початку містити максимальну кількість інформації про наявні сміттєзвалища, тож громадяни нарешті зможуть реально стежити за динамікою їхньої ліквідації по всій країні. Відсутність чи наявність прогресу в цьому напрямку стане наочною, наголошується у повідомленні.

Заступник міністра нагадав, що над розвитком ЕкоСистеми спільно з Міністерством вже давно працюють 5 організацій: TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах, Офіс ефективного регулювання BRDO, GIZ Ukraine, SaveDnipro, Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Ukraine та проєкт ЄС APENA2. Очікується, що і надалі кількість партнерів вебпорталу з громадського сектору буде збільшуватися.

Що є в ЕкоСистемі зараз:

  1. На вебпорталі вже доступні 8 онлайн-послуг.
  2. Відкрито 70 реєстрів екологічних даних.
  3. Інтегровано 3 інформаційні ресурси: Державний кадастр територій та об’єктів природно-заповідного фонду, вебсайт https://wownature.in.ua та Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів.

Нагадаємо, ЕкоПолітика писала про те, що в Україні запрацювала єдина екологічна платформа "ЕкоСистема".

Читайте також
Міндовкілля видало третю ліцензію на управління небезпечними відходами
Міндовкілля видало третю ліцензію на управління небезпечними відходами

4 попередні заяви ЦУВ про отримання ліцензії Міндовкілля залишило без розгляду

Руслан Стрілець увійшов у ТОП-10 найбагатших міністрів України
Руслан Стрілець увійшов у ТОП-10 найбагатших міністрів України

Декларації за 2021 та 2022 рік подали всі 22 члени уряду

Міндовкілля вводить в оману щодо ліцензій на управління небезпечними відходами – PAEW
Міндовкілля вводить в оману щодо ліцензій на управління небезпечними відходами – PAEW

Збирати та приймати небезпечних відходів без ліцензії можуть лише РВВ-виробники та утворювачів відходів