Довкола закону "Про відходи" скандал: Маріковський висунув гучне звинувачення

Довкола закону "Про відходи" скандал: Маріковський висунув гучне звинувачення

Іван Шевчук

Члени парламентського екокомітету звинувачують один одного у зволіканні при підготовці закону про відходи, висловлюючи часом підозри у лобіюванні інтересів певних промислових груп

Нардеп Олександр Маріковський звинуватив голову екокомітету ВР Олега Бондаренка у лобізмі при підготовці закону про відходи та порушенні парламентського регламенту.

На своїй сторінці у ФБ Олександр Маріковський, котрий є заступником голови екокомітету, наголосив, що повністю підготовлений до розгляду проєкт закону 2207-1-д "Про управління відходами" авторства Олега Бондаренка вже три місяці лежить без руху, хоча весь цей час він є у кожного члена Комітету, у Голови фракції, у Віце-прем’єра з євроінтеграції та в Офісі Президента.

"Ви вже нікуди не поспішаєте з ним? – обурюється пан Маріковський. - Вам дав Офіс Президента ще час на переписування його під себе і інтереси захоронщиків?"

Коли Маріковський веде мову про "інтереси захоронщиків", він, вочевидь підкреслює небажання державних екологічних структур зменшувати утворення відходів. Раніше він казав, що такої позиції дотримуються "дехто з екокомітету та майже весь Мінеко".

Випад проти голови парламентського екокомітету саме зі звинуваченням у гальмування законопроєкту "Про управління відходами" виглядає і як своєрідна спроба реваншу.

Адже зовсім нещодавно, 19 січня, екологічний комітет парламенту проголосував за відсторонення Олександра Маріковського від роботи саме над цим законопроектом. Відбулося це на тлі взаємних звинувачень у саботажі та зволіканні.

Як і від початку, Маріковський вважає, що колеги по Комітету відсторонили його від роботи над законом всупереч регламенту ВР. Він каже, що зараз цей інцидент вивчає комітет з регламенту і депутатської етики.

"Відсторонений" нардеп звинувачує голову комітету Олега Бондаренка не лише у тому, що той, порушивши регламент, поставив питання про відсторонення під час розгляду зовсім іншого питання порядку денного, але й у тому, що голова втягнув й інших "комітетників" у неприємну ситуацію.

Свідченням некомпетентності голови екокомітету, як вважає нардеп Маріковський, є і низький рівень підготовленого ним законопроєкту № 6345, котрий також стосується управління відходами.

Конфлікт у парламентському комітеті набирає обертів, але на разі ще важко сказати що за цим стоїть – особисті стосунки, боротьба ідей чи інтереси певних лобістських груп.

Раніше ЕкоПолітика розповідала, що експерти з організації “Екологія Право Людина” розкртитикували законопроект №2207-1-д “Про управління відходами”.

Читайте також
Парламентський екокомітет проведе засідання 5 лютого: порядок денний
Парламентський екокомітет проведе засідання 5 лютого: порядок денний

Нардепи розглянуть звіт про роботу екокомітету за вересень 2023 року – лютий 2024 року

Парламентський екокомітет проведе засідання 26 січня: порядок денний
Парламентський екокомітет проведе засідання 26 січня: порядок денний

Наразі екокомітет опрацьовує 63 законопроєкти та 40 інших актів

Зʼявився порядок денний екокомітету на 15 січня: що розглянуть нардепи
Зʼявився порядок денний екокомітету на 15 січня: що розглянуть нардепи

На засіданні розглянуть план роботи екокомітету на період одинадцятої сесії Верховної Ради

Екокомітет Верховної Ради проведе засідання 12 січня: порядок денний
Екокомітет Верховної Ради проведе засідання 12 січня: порядок денний

Екокомітет розгляне план своєї роботи на період 11 сесії Верховної Ради