Для публічного обговорення представили Стратегію розвитку зони відчуження на 2021-2030 рр. Shutterstock

Для публічного обговорення представили Стратегію розвитку зони відчуження на 2021-2030 рр.

Зоряна Бердник

Коментарі, зауваження та пропозиції приймаються до 8 травня

Державне агентство України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) оприлюднило для громадського обговорення Стратегію розвитку зони відчуження на 2021-2030 роки та звіт про Стратегічну екологічну оцінку цієї стратегії.

Повна назва документа звучить як "Стратегія розвитку територій в зоні відчуження і зоні безумовного (обов'язкового) відселення на 2021-2030 роки", йдеться на сайті ДАЗВ.

Стратегія визначає головні напрями розвитку Зони для поліпшення рівня екологічної безпеки та збереження природних багатств, матеріальних, духовних і культурних цінностей, а також відновлення та збереження біорізноманіття екосистеми зони відчуження.

Громадське обговорення почалося з 9 квітня 2021 року і триватиме до 8 травня 2021 року.

Стратегія розвитку та звіт про Стратегічну екологічну оцінку доступні на офіційному сайті ДАЗВ.

Коментарі, зауваження та пропозиції можна надавати письмово на поштову адресу: бул. Лесі Українки, 26, м. Київ, 01130, а також через електронну пошту: kprotsenko@dazv.gov.ua.

Нагадаємо, що ДАЗВ підбило підсумки роботи за 2020 рік й анонсувало будівництво сховища радіоактивних відходів.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Чорнобильської зони з’явився логотип, який зникне до 2064 року. Брендинг зони відчуження створило українське креативне агентство Banda з метою привернути увагу до зникнення місць пам’яті.