Держенергоефективності отримало нового очільника: що про нього відомо budport.com.ua

Держенергоефективності отримало нового очільника: що про нього відомо

Олена Яценьо

Він переміг у конкурсі на посаду ще в січні 2020 року

Кабінет міністрів України призначив Валерія Безуса головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Таке рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, 18 серпня. Відповідне розпорядження опублікували на сайті Кабміну.

Зазначається, що Безус обійматиме посаду з дати початку фактичного виконання ним посадових обов'язків терміном на п'ять років. Також встановлено випробовувальний термін тривалістю три місяці.

Відомо, що Безус переміг у конкурсі на посаду голови агентства ще наприкінці січня 2020 року. Однак тоді його не призначили: тодішній міністр енергетики й захисту навколишнього середовища Олексій Оржель запропонував Кабміну відхилити проєкт відповідної постанови, що й зробили в лютому 2020-го.

На час відсутності голови Держенергоефективності, а саме — з липня 2020 року, його обов’язки виконував Костянтин Гура.

Довідка. Валерій Олександрович Безус народився 1975 року в місті Дніпро.

Має вищу економічну (Дніпропетровський державний університет) та юридичну (Національна юридична академія України ім. Я. Мудрого, м. Харків) освіту. Навчався в аспірантурі Дніпропетровського державного університету на кафедрі банківської справи.

Проходив за кордоном навчання із проєктного фінансування та проєктного менеджменту, розроблення та реалізації інвестиційних проєктів, доброго публічного врядування (Good Governance).

Нині навчається в аспірантурі Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при президентові України на кафедрі менеджменту та управління проєктами.

Має потужний досвід співпраці з міжнародними фінансовими інститутами та організаціями, а також багаторічний досвід роботи в реальному секторі економіки України.

У 2016—2019 роках обіймав посаду заступника голови Дніпропетровської обласної ради з виконавчого апарату — начальника управління житлово-комунального господарства та комунальної власності..

У 2020 році він також подавався на посаду члена Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та житлово-комунальних послуг (НКРЕКП), є членом громадської ради при регуляторі.

Веде активну громадську та експертну діяльність (віцепрезидент Energy Club, президент ГС "Українська асоціація питної води "Борисфен", президент ARDI (ГО "Агенція регіонального розвитку та інвестицій", заступник голови громадської ради при НКРЕКП, заступник голови громадської ради при Міненерго).

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що Кабінет міністрів України призначив тимчасовим виконувачем обов'язків голови Державного агентства водних ресурсів України Олексія Кузьменкова.

Читайте також
Уряд ухвалив Порядок визначення шкоди та збитків для екології від війни
Уряд ухвалив Порядок визначення шкоди та збитків для екології від війни

Переліки основних показників в межах кожного напряму не є вичерпними і можуть бути доповнені під час розроблення методик

В Україні посилять кримінальну відповідальність за злочини проти довкілля
В Україні посилять кримінальну відповідальність за злочини проти довкілля

Кримінальний кодекс запропонували доповнити новими статтями

Кабмін звільнив двох заступників голови Держенергоефективності
Кабмін звільнив двох заступників голови Держенергоефективності

Загалом Кабмін ухвалив низку кадрових рішень