Держекоінспекція "відмазала" лісівників від незаконної рубки на Київщині – UNCG facebook.com/Kuriivasyl

Держекоінспекція "відмазала" лісівників від незаконної рубки на Київщині – UNCG

Олена Яценьо

На лісгосп було накладено невеликий штраф розміром усього 255 гривень

Співробітники Державної екологічної інспекції в акті перевірки Клавдієвського лісгоспу зазначили проблеми з пам'яттю як причину не вказання рубки за межами ділянки, на яку було видано лісорубний квиток.

Про це йдеться на сайті Української природоохоронної групи – UNCG.

Як повідомляється, експерти UNCG разом із колегами з організації “Екологія-Право-Людина” вирішили перевірити санітарні рубки в Клавдієвському лісгоспі, який розташований у Київській області. На місці вони виявили більше зрубаних дерев, ніж було зазначено в документах.

Під час обстеження ділянки екологи помітили також із десяток-другий пеньків узагалі поза межами виділів, на які було видано документи на рубку.

"Порушення очевидні, тож одразу звернулися до екоінспекції. З першого разу не вийшло: екоінспекція “загубила” наше звернення. Довелося відправляти вдруге. Цього разу екоінспекція таки поїхала на перевірку", – сказано в публікації.

Очікувалося, що екоінспектори зафіксують якщо не зайві пні в межах ділянки під вирубування, то принаймні очевидну незаконну рубку за її межами.

Утім, цей факт в екоінспекції списали на проблеми з пам'яттю в лісівників, зазначивши в акті перевірки, що Клавдієвський лісгосп просто "забув" дописати в документах, що рубатиме на сусідніх виділах.

За інформацією UNCG, у підсумку на лісгосп було накладено невеликий штраф розміром 255 гривень, коли на ділі, як вважають екологи, мала бути нарахована багатотисячна шкода за незаконну рубку.

"Роботу Держекоінспекції координує Міністерство захисту довкілля. Минулі рази дно, що його пробивали екоінспектори, не надто цікавило керівництво міністерства. Подивимося, як відреагують на нашу скаргу цього разу..." – написали в організації.

Нагадаємо, що біля Бориспільської траси, поблизу сіл Проліски та Щасливе, компанія “Нова пошта” вирубала частину лісу для будівництва нового сортувального термінала зі злітно-посадковою смугою.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що за останні роки в Київській області роздерибанили 4866 ділянок лісів загальною площею 1459 гектарів.

Читайте також
У Бучі відкрили станцію із переробки будівельного сміття
У Бучі відкрили станцію із переробки будівельного сміття

За оцінками, у громаді залишилося близько 75 тис. м³ будівельних відходів після демонтажу зруйнованих об'єктів

У Києві перевірили рівень радіаційного фону: які результати
У Києві перевірили рівень радіаційного фону: які результати

В Україні функціонує онлайн-мапа радіаційного фону

На Київщині побудують потужну біоТЕС
На Київщині побудують потужну біоТЕС

БіоТЕС планують запустити до опалювального сезону 2024-2025 років

У дружини Медведчука забрали з власності ліс на березі Дніпра
У дружини Медведчука забрали з власності ліс на березі Дніпра

Вартість ділянки становить понад 204 мільйони гривень