"Були на межі дизентерійного колапсу": на Чернігівщині люди отруїлися на озерах ozera.cn.ua

"Були на межі дизентерійного колапсу": на Чернігівщині люди отруїлися на озерах

Олена Яценьо

Незабаром там перевірять воду

З понеділка, 2 серпня, у соціальних мережах Facebook та Instagram почали ширитися повідомлення про ймовірне масове отруєння після відпочинку на Голубих озерах, що біля села Олешня Добрянської громади в Чернігівській області.

Тепер там проведуть дослідження води. Про це повідомив власник комплексу "Голубі озера" на першому озері Іван Чаус у коментарі "Суспільному". За його словами, про масове отруєння відпочивальників дізнався із соцмереж.

"За два місяці до нас офіційно жодна людина не звернулася зі скаргами. Також ми в червні за власні гроші замовляли дослідження води та піску. Усі результати в нормі. Найближчими днями ще раз візьмуть воду на аналізи", – розповів Чаус.

Фото: опитування з групи "Типовий Чернігів"

Зі свого боку, начальник обласного лабораторного центру Микола Донець сказав, що жодних повідомлень із медичних закладів і від людей про отруєння на Голубих озерах до них не надходило. Щоб вони провели аналізи, їх у них має замовити Держпродспоживслужба.

Провідна фахівчиня відділу роботи зі зверненнями громадян, взаємодії з громадськістю та ЗМІ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Надія Балінська також зазначила, що від людей не було звернень стосовно масового отруєння на Голубих озерах.

Фото: опитування з групи "Типовий Чернігів"

Через телефонний зв'язок журналісти також сконтактували з відпочивальником із Житомира 32-річним Віктором Журавським, який відпочивав на Голубих озерах із п’ятниці, 30 липня, до понеділка, 2 серпня.

За його словами, з вечора п’ятниці там були перебої з електропостачанням, через що почалися проблеми з постачанням води в комплекс. Чоловік припустив, що люди отруїлися через воду з озера.

"Ми були на межі дизентерійного колапсу. Тому що люди з озера набирали воду для своїх потреб. Потім ця проблема нібито розв'язалася. Але з’явилася інша – через добу в людей почалося погане самопочуття. Відпочивальники не виходили із санвузлів. Я досі через стан здоров’я не можу виїхати з Чернігова додому, у мене температура 39", – розповів Віктор.

Раніше ЕкоПолітика писала, що останніми днями почастішали скарги киян на якість води з-під крана, зокрема на те, що вода має жовтуватий колір. Утім, у"Київводоканалі" заявили, що жовту воду з-під крана можна пити.

Читайте також
У Києві в озеро на Оболоні злили нафтопродукти. Фото
У Києві в озеро на Оболоні злили нафтопродукти. Фото

Правоохоронці для достовірності опечатали відібрали проби для аналізу води

У Львові міліє озеро через незаконну забудову: влада пообіцяла допомогти
У Львові міліє озеро через незаконну забудову: влада пообіцяла допомогти

На березі озера побудували котеджі під виглядом нежитлових приміщень

У Києві в озеро злили колосальну кількість нафти. Фото
У Києві в озеро злили колосальну кількість нафти. Фото

Комунальники встановили захисні бони та засипали витік сорбентом