Біля Дніпра одній із котелень заборонили використовувати вугілля shutterstock

Біля Дніпра одній із котелень заборонили використовувати вугілля

Зоряна Бердник

Місцевих жителів закликали реагувати на порушення

Лівобережній котельні в місті Кам'янське, що розташоване поблизу Дніпра, заборонили експлуатувати котли на вугіллі.

Заборону встановлено згідно з висновком оцінки впливу на довкілля, повідомили на сторінці громадської організації Save Dnipro у Facebbok.

"Нещодавно "Кам'янська теплогенеруюча компанія" проходила процедуру оцінки впливу на довкілля. ОВД стосувалося технічного переоснащення котельні лівобережної з новим будівництвом допоміжних будівель і споруд. 15 квітня з'явився висновок з ОВД – документ, обов'язковий до виконання", – йдеться в повідомленні.

Наголошується,що за порушення цього документа передбачено кримінальну відповідальність. З огляду на це людей закликали повідомляти в Державну екологічну інспекцію та Держпродспоживслужбу про факти порушення, якщо такі були.

Підготувати скаргу можна в чат-боті Saveecobot у Telegram і Viber – досить відповісти на кілька уточнювальних запитань.

"Не забудьте додати персональні дані та підпис, тому що анонімні скарги не розглядаються. Завантажте документ і відправте на електронну пошту, вказану в його шапці. Там же знайдете і телефон, за яким можна дізнатися, чи отримала відповідна установа вашого листа", – пояснили в Save Dnipro.

Як писала ЕкоПолітика раніше, Дніпровський меткомбінат зобов’язують пройти екологічний аудит. Раніше підприємство оголосило про намір збільшити обсяги викидів.

Читайте також