Біличанський ліс остаточно повернули Києву, – Кличко shutterstock

Біличанський ліс остаточно повернули Києву, – Кличко

Катерина Бєлоусова

Ліс планували віддати під забудову

Верховний Суд залишив в силі постанову Шостого апеляційного адміністративного суду, щодо повернення громаді Києва 3 000 гектарів Біличанського лісу.

Ліс є частиною національного природного парку "Голосіївський", повідомляє міський голова Віталій Кличко у Facebook.

“Біличанський ліс остаточно повернули громаді Києва”, – підкреслив міський голова.

Кличко зазначив, що у 2021 році смт Коцюбинське незаконно розширило свої території за рахунок Біличанського лісу, який є частиною Києва.

“Бучанська районна рада намагалася забрати в киян ліс, щоб віддати його під забудову. Але столична влада відстояла інтереси киян у судах”, – сказав він.

Кличко додав, що над справою працювали юристи з департаменту земельних ресурсів КМДА. Вони домоглися скасування рішення Бучанської районної ради.

Нагадаємо, поблизу смт Коцюбинського, що належить Києву, масово вирубають Біличанський ліс, який є частиною національного природного парку “Голосіївський”. боротьба за Біличанський ліс триває близько 15 років.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у вересні 2023 року у Києві апеляційний суд скасував рішення Бучанської міської ради про збільшення території селища Коцюбинське на 3000 га за рахунок ділянки в Біличанському лісі.

Читайте також