У Києві остаточно врятували від забудови 3000 гектарів Голосіївського нацпарку shutterstock

У Києві остаточно врятували від забудови 3000 гектарів Голосіївського нацпарку

Катерина Бєлоусова

Ліс міг стати місцем майбутньої забудови

У Києві апеляційний суд скасував рішення Бучанської міської ради про збільшення території селища Коцюбинське на 3000 га за рахунок ділянки в Біличанському лісі, який є частиною національного природного парку "Голосіївський".

Ділянка є частиною Києва та має природоохоронний статус, повідомляє начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний у Facebook.

Він наголосив, що позиція Києва та міського голови Віталія Кличка була чіткою – заповідна територія має залишатись саме лісом, а не місцем для можливої забудови. 

Возний додав, що спроба Бучанської міської ради щодо змін межі столиці є недопустимою. Адже вона встановлюється виключно Верховною Радою.

“Вітаємо рішення апеляційного суду і маємо надію, що суд касаційної інстанції поставить крапку у цій справі, і права київської громади на Біличанський ліс буде остаточно захищено”, – зазначив він.

Нагадаємо, у квітні суд повернув Біличанському лісу Києва, що є частиною національного природного парку "Голосіївський", 1500 м2 землі вартістю 6 мільйонів гривень. Ділянка перебувала у приватної власності.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Києві волонтери прибрали понад 10 тонн сміття з Голосіївського національного природного парку у перший день Всеукраїнського маршу прибирання.

Читайте також