Безкоштовне морозиво і розваги: столиця Данії заохочуватиме екосвідомих туристів  Daniel Rasmussen

Безкоштовне морозиво і розваги: столиця Данії заохочуватиме екосвідомих туристів 

Ганна Велика

Винагороду можна буде отримати за прибирання сміття або прибуття у місто на екологічно чистому транспорті

Міське управління Копенгагену з питань туризму запровадило програму CopenPay (“Копенгаген платить”), щоб спонукати туристів поводитись більш екологічно цього літа. Гості столиці зможуть отримувати винагороди, такі як безкоштовна кава, морозиво, прокат велосипедів, органічні страви, екскурсії на човнах та інше.

Про це пише The Independent.

Участь у програмі беруть 24 об'єкти, серед яких Національний музей, CopenHill, Green Kayak і ресторан Absalon. Крім вже перелічених приємних бонусів, гості Копенгагена можуть отримати безкоштовний вхід до музеїв, безкоштовні коктейлі та додатковий час катання на лижах на штучному схилі Копенгагена.

“З CopenPay ми даємо можливість людям відчути більше з того, що пропонує Копенгаген, водночас зменшуючи навантаження на нашу планету. Йдеться про створення значущих та незабутніх вражень, які приносять задоволення та є екологічно відповідальними”, – сказав Міккель Ааро Хансен, генеральний директор міського управління Копенгагену з питань туризму.

Щоб довести свою екосвідомість та отримати привілеї та смаколики, туристи можуть використати залізничні квитки та фотографії. Але організатори кажуть, що система CopenPay “побудована на довірі”.

Пілотна схема CopenPay стартувала 15 липня і триватиме до 11 серпня.

Видання зазначає, що данська столиця посідає третє місце у всьому світі за індексом сталого розвитку GDS і спонукатиме до екологічно свідомої поведінки понад своїх 12 млн гостей, які щороку відвідують місто.

Близько 62% жителів Копенгагена вже їздять на роботу на велосипеді або громадським транспортом, а участь у природоохоронних заходах і волонтерство на міських фермах заохочується в рамках руху за сталий розвиток.

Нагадаємо, що Данія є лідером серед найбільш екосвідомих країн світу.

Читайте також
У Данії встановили найвищий податок на викиди CO2 у Європі
У Данії встановили найвищий податок на викиди CO2 у Європі

Високий вуглецевий податок уважається вирішальним чинником для досягнення кліматичних цілей держави до кінця десятиліття

5 тонн сміття й уламки “шахеда”: у Нацпарку “Голосіївський” пройшла екотолока
5 тонн сміття й уламки “шахеда”: у Нацпарку “Голосіївський” пройшла екотолока

До організації заходу долучилися також громадські організації