Автошини забруднюють повітря у 2000 разів більше, ніж вихлопи — дослідження shutterstock

Автошини забруднюють повітря у 2000 разів більше, ніж вихлопи — дослідження

Олена Яценьо

Покришки містять великий спектр токсичних сполук, зокрема й канцерогенних, які потрапляють не лише у повітря, але й воду та ґрунт

Часточки, що утворюються від стирання автомобільних покришок, забруднюють повітря майже у 2000 разів сильніше, ніж вихлопні гази з випускних систем сучасних автомобілів.

Про це з посиланням на дані незалежного дослідження, проведеного компанією Emissions Analytics, повідомило видання The Guardian.

Регулювання викидів, що діють у розвинених країнах, змушують виробників удосконалювати фільтри. Тож більшість автівок, що їздять нині європейськими дорогами, мають значно нижчі рівні викидів, ніж це дозволено. Однак загальна кількість автомобілів у світі повсякчас зростає, а заразом і частка забруднення від автомобільної гуми.

За словами аналітиків, автошини містять великий спектр токсичних сполук, зокрема й канцерогенних, які потрапляють не лише у повітря, але й воду та ґрунт.

Дослідження показало, що покришки виробляють понад 1 трлн ультрадисперсних частинок на кожен пройдений кілометр, тобто мікрочастинки, які дрібніші за 23 нанометри. Такі малі часточки можуть потрапляти в кровотік. А ще їх дуже складно виміряти, тому їхня наявність нині не регулюється ані в ЄС, ані в США.

"Покришки стрімко обганяють вихлопні труби як головне джерело викидів від автівок. Натомість вихлопні труби сьогодні настільки чисті, що якби ідея регулювати їх з’явилася просто зараз, ніхто навіть не визнав би це важливим", — сказав представник Emissions Analytics Нік Молден.

За його словами, самі тільки легковики та вантажівки в США та Великій Британії виробляють 300 тисяч тонн частинок від покришок щороку. Однак поки не існує обмежень на ступінь зношування шин і мало правил щодо хімічних речовин, які вони містять.

Загалом дослідили покришки 14 різних брендів на автомобілі Mercedes у звичайних дорожніх умовах.

Тести довели, що вживані покришки виділяють понад 36 міліграмів частинок на кожен кілометр ходу, тоді як викиди з вихлопної труби становлять у середньому 0,02 міліграма на кілометр — тобто в 1850 разів менше. Агресивний стиль їзди, хоча й без формального порушення правил, збільшує рівень забруднення в сотні разів.

На думку Молдена, найлегшим заходом була б заборона низки найтоксичніших видів покришок певних брендів.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко назвала найбільше джерело забруднення повітря в містах України.

Нагадаємо також, що колишній голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований під час презентації "Автомобіль: їздити не можна утилізувати" розповів, скільки чадного газу й діоксиду азоту за рік виділяє одне авто.

Тим часом у журналі Lancet написали, що у світі через забруднення повітря, спричинене дорожнім рухом, відбувається майже 2 млн нових випадків дитячої астми.

Читайте також
У жовтні українці придбали 4,5 тисячі електромобілей
У жовтні українці придбали 4,5 тисячі електромобілей

З початку 2023 року зареєстрували 28,7 тисячі електромобілей

Автогігант Porsche вироблятиме нові авто з зеленої сталі з 2026 року
Автогігант Porsche вироблятиме нові авто з зеленої сталі з 2026 року

Викиди від зеленої сталі на 95% нижчі, ніж від традиційного виробництва

Суд призначив покарання водію, який їздив по заповідному озеру на Волині
Суд призначив покарання водію, який їздив по заповідному озеру на Волині

У 2018 році водій скоїв аналогічне порушення